2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKülöndíjban részesült a Nógrád megyei Komka Péter

Különdíjban részesült a Nógrád megyei Komka Péter


Kiállítás nyílt a 34. Magyar Sajtófotó Pályázaton díjazott MTVA/MTI-s fotóriporterek nyertes felvételeiből és sorozataiból csütörtökön a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. budapesti, Naphegy téri székházának aulájában.

komkadij

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a közmédia fotósai sokadszor hoztak el "díjesőt" a sajtófotó pályázatról.

A teljes közmédia büszke lehet a díjazott fotóriporterekre, "akik mindenki számára elismerést kiváltó teljesítményt nyújtottak" - fogalmazott Vaszily Miklós.

Gazsó L. Ferenc, a Duna Médiaszolgáltató MTI Igazgatóságának vezetője hozzátette: a pályázat idei kiírására 240 szerző 2492 pályaművel pályázott. A menekültválság témájában olyan nagy mennyiségű felvétel érkezett, hogy a verseny történetében először hoztak létre kategóriát egy aktuális eseménysorozatra reagálva, ezt is a közmédia fotóriportere nyerte.

Illyés Tibor Tiszteletadás című képével - amely a miniszterelnököt és feleségét ábrázolja Göncz Árpád volt köztársasági elnök temetésén - elnyerte az Escher Károly-különdíjat a legjobb hírképért, de ez a fotó első helyezést ért el hír- és eseményfotó kategória egyedi felvételei között is.

Ismét a főként Nógrád megyében tevékenykedő Komka Péternek ítélte oda a zsűri a megyékben dolgozó legjobb fotóriporter különdíját.

A menekültválság sorozat kategóriában Balogh Zoltán Krízis a Keleti pályaudvaron című anyaga nyert.

A képriport sorozat kategóriában második lett Bruzák Noémi Özönvíz című anyaga, amely az augusztus 17-i fővárosi felhőszakadásban készült. Ebben a kategóriában harmadik helyezést ért el Koszticsák Szilárd Ilyen a box című sorozata, amely a csontvelő-átültetésen átesett, orvosi felügyeletet igénylő gyerekek részére fenntartott Démétér Ház életét és működését mutatja be.

A sport sorozatfelvételek között a harmadik helyre sorolta a zsűri Bodnár Boglárka Agárversenyzés című anyagát, ezzel a közmédia jelenleg legfiatalabb fotóriportere is díjazott lett.

A természet és tudomány kategória egyedi fotói között második helyezést ért el Komka Péter ISS című felvétele, amely a nemzetközi űrállomást ábrázolja, amint elhalad a Nap előtt.

A társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategória egyedi képei között harmadik lett Mohai Balázs Sorakozó című felvétele, amelyen egyenruhás indiai iskolások szerepelnek, amint a Ladakh tartományban található Zanglában a tanórák előtti szokásos ceremónián vesznek részt.

 

Forrás: MTI/NOGRAD24

MTI Fotó: Czimbal Gyula2016-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite