2019. december 11., szerda - Árpád
Keresés a tartalomban

vakáció01Szerdán véget ér mintegy 1,2 millió általános és középiskolás diák számára a 2015/2016-os tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok az idén is számos nyári tábor, programlehetőség közül válogathatnak a szünidő hasznos eltöltéséhez.

erettsegi02Csütörtökön folytatódnak az érettségik, a diákok emelt szinten kezdik meg a szóbeli vizsgákat.

Kultúra - 2013.12.01

adventMa kezdődik az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka. A templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják.

adventegyVasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka. A templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják. Budapesten a Szent István-bazilikánál Rogán Antal V. kerületi polgármester, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője mond köszöntőt.

ParlamentVisszakerül Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye az Országházba - tudósított az M1 esti Híradója vasárnap.

Kultúra - 2013.07.13

gyertyákTragikus hirtelenséggel, 60 éves korában Debrecenben elhunyt Kovács János ütőhangszeres művész, zenetanár és karmester - tájékoztatta a család pénteken az MTI-t.

Madách Imre EmlékmúzeumFráter Erzsébetre, Madách Imre feleségére emlékeznek a Nógrád megyei Csesztvén július 20-án; az emléknap dátuma egybeesik házasságkötésük 168. évfordulójával - mondta az MTI-nek a falu polgármestere kedden.

Navracsics Tibor01Jövőt építeni a múlt és a környező népek ismerete nélkül nehezen lehet, nem mindegy, mit gondolunk egymásról és egymás történelméről, még kevésbé közömbös, hogyan vélekedünk közös történelmünkről - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Somogyi Győző festőművész, grafikus kiállításának pénteki csáktornyai (Cakovec) megnyitóján.

abbaA valaha kalapács alá került legnagyobb ABBA-gyűjteményre licitálhatnak az érdeklődök a Stockholm's Auction House egy augusztusi árverésén, amelyen a svéd popegyütteshez kötődő több mint 25 ezer emléktárgy kerül terítékre.

Kultúra - 2013.06.22

gyertyákElhunyt Ugrin Gábor, a Liszt Ferenc Zenetudományi Egyetem, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, az Ifjú Zenebarátok Kórusa Liszt-díjas alapító karnagya, számos más énekkar vezetője pénteken - tájékoztatta Szilágyi Katalin, az Ifjú Zenebarátok Kórusa alapítványának elnöke szombaton az MTI-t.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite