2019. december 11., szerda - Árpád
Keresés a tartalomban
Kultúra - 2012.05.18

szeretkezesCannes - Zavarba ejtő osztrák versenyfilm az afrikai szexturizmusról

compact_disco001Jól sikerült a Compact Disco pénteki főpróbája a bakui Kristálycsarnokban: az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő dalt, a Sound of Our Hearts-ot előadó zenekar optimistán várja a keddi első elődöntőt.

epuletvetitesBordos László Zsolt és csapata mutat be először animációt sztereó 3D, azaz szemüveggel nézhető tartalommal ötvöző épületvetítést. A világpremiert Svájcban, a genfi Mapping Festival pénteki záróeseményeként rendezik meg.

Film

Wes Anderson Holdfény királyság című komédiájának díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 65. Cannes-i Filmfesztivál. A mustrát a film rendezője és hollywoodi szereplőgárdája - Bill Murray, Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand és Tilda Swinton - közösen nyitotta meg.

Kultúra - 2012.05.15

Füleki vár01Páncélkészítők és fegyverkovácsok munkáit, pipakiállítást vagy középkori lovagregényt is megnézhetnek a látogatók a szlovákiai múzeumok éjszakáján szombaton Füleken; a programok párhuzamosan zajlanak éjszakáig a múzeumban és a várban.

Törőcsik Mari

Életműdíjat kap Törőcsik Mari színművész az idei Erdélyi Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF), amelyen hasonló kitüntetésben részesül Claude Lelouch francia filmrendező és Geraldine Chaplin színésznő is - jelentették be hétfőn Kolozsváron a szervezők.

Budapest

Budapest másképp - tömören így jellemezhető a Kulturista néven létrejött, négy idegenvezető cég alkotta csoportosulás célja és törekvése. A nyugati trendek nyomán idehaza is egyre népszerűbb alternatív városfelfedezők szeretnék megmutatni és megismertetni a magyar főváros egy másik arcát is, nem vitatva, hogy legfőbb nevezetességei továbbra is a Lánchíd, a Budai Vár vagy az Országház marad.

színházKrizsó Szilvia Libikóka című beszélgetős est-sorozatának első része május 21-én este 7-kor lesz a Radnóti Színházban.

zene

Megőrülök érted címmel első magyar nyelvű anyagát készítette el a Mystery Gang, a külföldön is népszerű rockabilly-trió; Egri Péter, a csapat frontembere az MTI-nek a friss lemez hátteréről mesélt.

Kultúra - 2012.05.11

hadikKarinthy Szalon a Hadikban címmel indul színházi beszélgetés-sorozat, amelyen a magyarországi színházi élet képviselői találkozhatnak és beszélhetik meg a szakmát érintő kérdéseket, problémákat, sikereket.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite