2019. december 12., csütörtök - Gabriella
Keresés a tartalomban

eurovision2012Eldőlt, hogy az 57. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott húsz dal közül melyek hangzanak el a január 28-i, melyek a február 4-i elődöntőben; a február 11-i döntő győztese képviseli az országot a bakui nemzetközi megmérettetésen május 22. és 26. között.

új színházEgyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban, holott hét darabot is játszhatnának - mondta Márta István, a színház leköszönő igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt arról is, hogy a társulat tagjai és a munkatársak közül már többen úgy döntöttek, nem maradnak.

Sztankay IstvánSztankay István Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.

kocsonyafesztival"Kóstolj bele a legendába", hangzott el a felhívás a Miskolci Téli Fesztivál részeként megrendezendő Konyonyafesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján szerdán, a borsodi megyeszékhelyen, amely szerint idén február 24 és 26-a között újra a kultúra, a turizmus, a sokadalom és a gasztronómai kerül a középpontba a városban.

eurovision2012Íme a 20 dal és előadója akik közülük hamarosan kiderül, hogy ki képviseli hazánkat az ide Eurovíziós Dalfesztiválon. A Magyar Televízió és az MTVA pályázatára beérkezett több mint 200 dalból egy kilencfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat.

Queen ElizabethNegyven éve, 1972. január 9-én vált a lángok martalékává a hongkongi kikötőben horgonyzó Queen Elizabeth, a világ akkor legnagyobb személyszállító hajója.

Dörner György 001Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét. Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyírő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei mellett láthatja a közönség Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját is, amelynek rendezésére pályázatot írnak ki.

hobbitokÉveken át a Harry Potter-filmek jelentették a biztos kasszasikert, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó széria azonban véget ért, Potter helyét pedig átveszik a hobbitok és a szuperhősök, de 2012-ben George Clooneyt is láthatja a közönség apaszerepben, Meryl Streep pedig a Vaslady, Margaret Thatcher bőrébe bújik.

A király beszédeA király beszéde, Az élet fája, a Melankólia szerepeltek az óév nagy filmsikerei között, meghatározó téma volt Irán, nem várt fogadtatásban részesült egy fekete-fehér némafilm, a The Artist és nagy sikert aratott Tarr Béla filmje, A torinói ló.

Kultúra - 2011.12.29

Lady Gaga01Összeállításunkban a 2011-es év legjobb dalait és azok videó klipjeiket gyűjtöttük össze. Íme 2011-es év zenei sikerei, amelyeket legtöbbet játszottak a rádiók és a zenei csatornák.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite