2019. december 11., szerda - Árpád
Keresés a tartalomban

durai Duray Miklós kapta idén a Polgári Magyarországért Díjat. A szlovákiai magyar politikus, író az elismerést Balog Zoltán kuratóriumi elnöktől és Mádl Dalmától, az első díjazottól vette át kedd este a budapesti Duna Palotában.

presseregy Rutinglitang (Egy zenemasiniszta) címmel öt év után készített új stúdiólemezt Presser Gábor, aki Parti Nagy Lajos 38 versét zenésítette meg; az album a költeményeket tartalmazó könyvvel együtt jelent meg.

schmitegy A kütahyai egyetem történelemtudományi kara díszdoktorrá avatta Schmitt Pál államfőt - mondta el az MTI-nek Vajna Márton, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) külügyi hivatalvezetője szerdán.

Máté PéterMások mellett a Back II Black, a Bolyki Brothers, Zséda, Malek Andrea és Solymos Antal is fellép 2012. február 4-én a Budapest Kongresszusi Központban azon az emlékkoncerten, amelyet Máté Péter 65. születésnapján rendeznek.

Liszt FerencMa ünnepli a világ Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját, a bicentenáriumon Magyarországon és külföldön is rengeteg helyszínen emlékeznek a zongoravirtuóz zeneszerzőre.

CigányszerelemLehár Ferenc egyik legnépszerűbb darabját mutatja be kettős szereposztásban a Budapesti Operettszínház jövő csütörtökön. Béres Attila a közelmúltban a jekatyerinburgi Szverdlovszk Zenés Színházban, majd a Szegedi Szabadtéri Játékokon állította színpadra a Cigányszerelem című operettet, most egészen új változatot láthat a közönség.

ZoránKörtánc - Kóló című új stúdiólemezén szerb gyökereihez is visszanyúlt Zorán, aki szövegíró testvérével, Sztevanovity Dusánnal Belgrádban született.

Törőcsik Mari002Az Egyszer élünk, avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című produkció kapta a legjobb előadásnak járó elismerést a Színházi Kritikusok Céhe gálaestjén vasárnap a Magyar Színházban, ahol Törőcsik Mari átvette korábban odaítélt életműdíját.

Jancsó MiklósSzeptember 27-én ünnepli kilencvenedik születésnapját a világhírű Kossuth-díjas filmrendező, Jancsó Miklós.

Kultúra - 2011.09.20

duda Pál István, a tereskei dudás 93. évében jár, ő Magyarország legidősebb dudása. Azt mondja, ha meghal, azt majd az egész ország tudni fogja, de hogy ne legyen ilyen sötét a felütés, rögtön hozzátesszük, a kétbodonyi dudástáborban beszélgettünk vele, Pista bácsi ugyanis még mindig tanít.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite