2019. december 11., szerda - Árpád
Keresés a tartalomban
Kultúra - 2010.12.30

moziNehéz évet zárnak a vidéki mozik, a multiplexek elterjedése óta a hagyományos vagy úgynevezett art mozik visszaszorultak és számuk is megcsappant. A normatív támogatásból üzemeltetett mozikat sok helyen a bezárás fenyegeti.

Pésc_EKFSzerda este utcazenei produkciókat láthat és hallhat a közönség a vendéglátósok utcáján felállított kisszínpadon, másnap pedig a Dél-dunántúli régió népzenei, világzenei és néptánc előadói köszönnek el a Kulturális Főváros címétől.

Kultúra - 2010.12.29

MÜPA01Negyedik alkalommal köszöntik az újesztendőt Haydn A teremtés című oratóriumával a Művészetek Palotájában. A hangversenyt, mint mindig, Fischer Ádám vezényli, az előadók azonban minden évben mások.

Kultúra - 2010.12.17

FilmszemleVezér Éva, a Magyar Filmunió vezetője e-mailben tájékoztatta a nemzetközi filmszakmát arról, hogy 2011-ben nem rendezik meg a hagyományosan februárban sorra kerülő Magyar Filmszemlét; erről a Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása számolt be.

hangversenyMTA Kézenfogva Alapítvány karácsonyi jótékonysági hangversenyén vehet részt a közönség pénteken a Mátyás-templomban Budapesten.

Roman PolanskiRoman Polanski Szellemíró című politikai krimijének ítélték oda a legjobb rendezésért járó díjat szombaton az Európai Filmakadémia (EFA) idei díjkiosztóján.

szegenysegA háromnapos fesztiválon látható alkotások témája széles skálán mozog: mélyszegénységben élő családok, árvíz sújtotta települések élete mellett az érdeklődők bepillanthatnak egy roma telep mindennapjaiba is.

utolsovacsoraA tizenharmadik apostol című kiállítás legelső termében a látogató egy üres falat lát, amely pontosan akkora, amekkorára Leonardo da Vinci 1494-98 között a milánói templomban ráfestette Az utolsó vacsora világhírű freskóját.

Törőcsik MariSikerekben és értékes munkatársakban gazdag pályafutásához egyaránt szüksége volt jó adag szerencsére és persze rengeteg türelemre is, nyilatkozta a 75. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas színművész.

Kultúra - 2010.11.23

Széchenyi IstvánSzéchenyi István eddig a nagyközönség számára be nem mutatott relikviáiból nyílik kiállítás szerdán Kaposváron az egyetem könyvtárában.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite