2019. december 12., csütörtök - Gabriella
Keresés a tartalomban

JuliaJuliette Lewis először Magyarországon ad klubkoncertet az új formációjával június 4-én. Először ad klubkoncertet Magyarországon Juliette Lewis: az amerikai színész-énekesnő új formációjával június 4-én Budapesten, az A38 Hajón lép fel. Mint arra a koncertet szervező cég hétfői közleményében emlékeztet, a Született gyilkosokból vagy a Kaliforniából című játékfilmekből ismert színésznő 5 évvel ezelőtt robbant be Licks nevű zenekarával a legnagyobb fesztiválok színpadjaira.

zongoraA Németországban élő Losó Géza hangszerét most készítik a lipcsei zongoragyárban, és tervek szerint májusra elkészül. Saját állítása szerint megalkotta a világ első balkezes zongoráját egy Németországban élő, magyar származású muzsikus, Losó Géza. A hangszert most készítik a híres lipcsei Blüthner zongoragyárban. Hegedű, gitár és furulya már van balkezeseknek, de a zongoristáknak mostanáig be kellett érniük egy olyan billentyűzettel, amelyen a jobb kéz az uralkodó. A balkezesek zongoráján a billentyűzet tükörképe a hagyományosnak: a magas hangok bal oldalon, a mélyek jobb oldalon szólalnak meg.

TavaszifesztiválA következő két hétben Budapest 50-60 helyszínén mintegy 200 esemény várja a közönséget. A Ludwig múzeumban az oktatási és kulturális miniszter nyitotta meg a 30. Budapesti Tavaszi Fesztivált. A fesztivál idei díszvendége Dánia. Hiller István elmondta, a kultúra, a tudomány Magyarország legjobb és legvonzóbb arca, s erre az arcra a jubileumi fesztivál sajátos színt varázsol, olyan színt, amelyre, aki ránéz felvidul.

Pet Dhop BoysA Pet Shop Boys, David Guetta és Paul Oakenfold is fellép Zamárdiban. Az együttes ötödször koncertezik Magyarországon: még az 1990-es években fellépett a Budapest Sportcsarnokban, 2000-ben a fővárosi Kapcsolat-koncerten a Felvonulási téren, 2004-ben a Sziget fesztiválon, két évvel később pedig a soproni Volt fesztiválon. Neil Tennant énekes és Chris Lowe billentyűs 19 évvel ezelőtt alakított duója egy hónappal ezelőtt jelentette meg Pandemonium című koncertalbumát, amelyet tavaly decemberben a londoni O2 Arenában rögzítettek. Idén nyáron fellépnek Barcelonában, Münchenben, Portugáliában és több nagy-britanniai fesztiválon is.

Kultúra - 2010.03.14

RebeccaNégy jelenetet ismerhettek meg a sajtó képviselői a Budapesti Operettszínház készülő Rebecca - A Manderley-ház asszonya című musicaljéből - egy héttel a premier előtt.Ízelítőt adott a Budapesti Operettszínház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében március 18-19-én bemutatatásra kerülő új produkciójából a sajtó képviselőinek. A Rebecca című Sylvester Lévay-Michael Kunze musical első felvonásának képei elevenedtek meg a Nagymező utcai teátrum nagyszínpadán, látványos és mozgalmas formában.

Kultúra - 2010.03.14

Kulka JánosAzért vártam 16 évet a második lemezzel, mert sokáig nem tudtam megválaszolni, miért lenne jó, ha újra stúdióba vonulnék" - mondta Kulka János.

Lovas AndrásKossuth-díjjal tüntetik ki március 15-én Lovasi Andrást, illetve a Márciusi Ifjak díját kapja Barabás Lőrinc. Arany Érdemkeresztet kap Tariska Szabolcs, Kiss Tibor a Quimbyből, Farkas Róbert és általa a Budapest Bár, valamint Csík János.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite