2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonKulturális szabadságharcot kezdeményez a Jobbik

Kulturális szabadságharcot kezdeményez a Jobbik


Pörzse SándorPörzse Sándor jobbikos képviselő szerint az utóbbi fél évben gyakorlatilag semmi sem történt a kultúra területén, és orvosolni kell a "pusztítást, amit a kultúrában és a fejekben" végbement.


A Jobbik úgy látja, mivel a Fidesz vezette kormány nem kezdett bele a magyar kultúra és gondolkodás szükséges átalakításába, nekik kell ezt a "szabadságharcot" elkezdeniük.


Pörzse Sándor jobbikos képviselő keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az utóbbi fél évben gyakorlatilag semmi sem történt a kultúra területén, miközben a teljes jobboldali szavazótábor szerint azt a "pusztítást, amit a kultúrában és a fejekben" az SZDSZ véghez vitt, orvosolni kell.


A Jobbik kitart amellett, hogy Alföldi Róbert nem alkalmas a Nemzeti Színház vezetésére, szerintük le kell váltani tisztségéből. Pörzse Sándor közölte, hogy szerdán várnak tiltakozó nagygyűlésükre mindenkit, aki nem ért egyet a Nemzeti Színházban uralkodó szellemiséggel.


A képviselő károsnak tartja, hogy a szerinte egyébként tehetséges színész és műsorvezető, Stohl András vezetheti az egyik vezető kereskedelmi csatorna valóságshow műsorát - "ami maga egy botrány" -, mert ez azt üzeni: bármit megtehet, akár bűnözhet is valaki, nem lesz következménye. Ezt a szellemiséget szerinte az SZDSZ terjesztette el Magyarországon.
Pörzse Sándor rádiós berkekből származó információira hivatkozva azt mondta, a Magyar Rádióban további 340 millió forint kifizetéséről van tudomása azon a nyilvánosságra került 162 millió forinton felül, amelyet prémiumként egyeseknek Such György távozása előtt utaltak át.


Élesen bírálta, ami a Magyar Tudományos Akadémián - Hétköznapi nacionalizmus és nemzeti radikalizmus címmel - közpénzen rendezett tanácskozáson történik, értékelése szerint "rasszistázzák ott a magyarokat", látens gyűlöletkeltés folyik.
Mint mondta, kulturális forradalmuk keretében fellépnek majd a parlamentben és a nyilvánosság előtt azok ellen a jelenségek ellen, amelyek szerintük elfogadhatatlanok, és figyelni fogják a közpénzen támogatott kulturális jelenségeket.


Pörzse Sándor beszámolt arról, hogy míg a parlamenti folyosón vagy az ülésteremben fideszes képviselők egyes megnyilvánulásaiból úgy tűnik, támogatják a Jobbik bizonyos törekvéseit, például Alföldi Róbert ügyében, amikor döntést kell hozni, nem állnak melléjük.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite