2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonKutyáknak szívesebben adunk, mint cigány gyerekeknek

Kutyáknak szívesebben adunk, mint cigány gyerekeknek


gyereketkeztetesInkább adakoznak honfitársaink állatmenhelyek vagy külföldi gyermekek javára, mintsem az itthon rászoruló, éhezőkére - írja a Népszabadság. Az egyik alapítvány vezetője arról számolt be: gyakran azzal utasítják el őket, hogy minek adjanak pénzt hatgyermekes cigány asszonyoknak.


Az éhes gyerekek kevésbé tudják meghatni Magyarországon az embereket, mint a kóbor kutyák - nyilatkozta a Népszabadságnak Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke.
Az alapítvány az egyszázalékos adófelajánlások terén szinte behozhatatlan hátrányban van az állatmenhelyekkel szemben: tavaly a Gyermekrák Alapítvány (368 millió forint) és a Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány után (125 millió) a Rex Kutyaotthon kapta a legtöbb pénzt, 119 millió forintot. Utóbbi szervezet évek óta az első három helyezett között szerepel.


Király Gábor szerint nehezíti a dolgukat a rasszizmus. Sokan azzal hárítják el kérésüket, hogy miért adjanak nekünk pénzt, ők ugyan nem támogatnak hatgyerekes cigány asszonyokat.
Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa hasonló tapasztalatokról számol be: magyar ügyekhez nagyon nehéz támogatókat találni, az emberek sokkal nyitottabbak a külföldi rászoruló gyerekek iránt. Révész szerint ebben nagy szerepe van a médiának is: a haiti földrengés például nagy nyilvánosságot kapott itthon is, de amikor egymilliárd forint értékben osztottak szét élelmiszert a rászorulók között Magyarországon, egyik híradásba sem tudtak bekerülni.


Tavaly a nyilatkozók 39 százaléka, azaz 1,8 millió magánszemély rendelkezett személyi jövedelemadója egy, illetve egy plusz egy százalékáról. Az évi másfél millió forint alatt keresők 20 százaléka rendelkezett valamely szervezet javára, az ennél többet keresőknek már közel 37 százaléka. A két legfelső bérkategóriában az adózók több mint fele, illetve közel kétharmada dönt az egy százalék felajánlásáról.

2010-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite