2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKutyás mentők Nógrádban

Kutyás mentők Nógrádban


A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködési megállapodást kötött a Cserhát Mentőkutyás Egyesülettel.

 

mentokutyasegyuttmukodes


Régi hiányt pótolva, idén alakult a Cserhát Mentőkutyás, Különleges mentő és Önkéntes Tűzoltó közhasznú Egyesület. A szervezet alapfeladata, hogy Nógrád megyében, illetve szükség esetén az ország más területein és a határon túl is segítsen speciális szakismeretével a bajba jutott embereken.


Juhász Zoltán elnök által irányított egyesület sorra alakítja meg szakosztályait, amelyek közül az első a mentőkutyás szakszolgálat, mivel ezen a területen van a legnagyobb tapasztalata a tagságnak. Az alpintechnikai, a vízi mentő és az önkéntes tűzoltó szakosztály szervezése jelenleg folyik, megfelelő felkészültségű szakemberek vezetésével. Az egyesület a fokozatosság elvét betartva kíván bekapcsolódni a mentésbe, így jelenleg még csak az eltűnt, elkóborolt emberek, vagy egy esetleges épületomlás során a romok között rekedt túlélők felkutatásában vállal szerepet különlegesen felkészített kutyáival. Minderről a október 20-án írt alá együttműködési megállapodást Szabó János tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és az egyesület elnöke.


Mihelyst a további szolgálatok kiképzettsége, felszereltsége is eléri a kívánt szintet, úgy a különleges mentés további szakfeladataiba is bekapcsolódik a tagság. Az egyesület távlati célja, hogy néhány év múlva már a nemzetközi segítségnyújtás keretében a világ katasztrófa sújtotta területeire induló magyar mentőcsapatoknak is legyenek Nógrád megyei tagjai. Ennek érdekében természetesen számtalan szakismeretet kell majd elsajátítaniuk a kihívásokat kedvelő tagoknak, a magas szintű elsősegélynyújtástól a civilizációtól elzárt területen történő túlélés technikáján át az angol nyelvig. Ezen kívül számos nagy értékű felszerelést is be kell szerezni, aminek anyagi fedezetét különböző pályázati forrásokból, valamint szponzori támogatásból kívánja előteremteni az egyesület.


Nógrád24.hu

2010-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite