2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonKutyaviadalt rendeztek betörők a nagykanizsai állatmenhelyen

Kutyaviadalt rendeztek betörők a nagykanizsai állatmenhelyen


Egymásnak eresztettek két kutyát betörők a nagykanizsai állatmenhelyen, ahol az egyik eb olyan súlyos sérüléseket és vérveszteséget szenvedett, hogy végleg el kellett altatni - erősítette meg az MTI információját a telepet működtető egyesület elnöke pénteken.

harapós kutya

A kép illusztráció!


Varga Károlyné, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke az MTI megkeresésére közölte: a betörők a múlt hét végén, vasárnapra virradó éjjel hatoltak be az állatmenhelyre. Két, emberrel egyébként szelíd, nagytestű kan kutyát, egy staffordshire terriert és egy keveréket zártak közös kennelbe. "Összeengedték a két kutyát, ha úgy vesszük, ez illegális kutyaviadal volt" - fogalmazott az egyesület elnöke. Hozzátette, hogy az ebek az emberekkel szelíd, barátságos kutyák, és mindkettőnek komoly traumát okozott a viadal.


A keverék kutyának daganatos betegsége is volt, de a küzdelem során olyan súlyos sérüléseket és vérveszteséget szenvedett, hogy végleg el kellett altatni. A másik négylábú azóta depressziós, fél, mert nem szokott a verekedéshez. Az állatvédő szervezet vezetője azt mondta: sejtéseik vannak arról, hogy kik lehettek a behatolók. Feltételezik, hogy egy látogatói csoport tagjai, de bizonyítani nem tudják, mert senki nem látta őket az eset idején, csak másnap reggel tapasztalták a gondozók, hogy mi is történt.


Az egyesület nem tett rendőrségi feljelentést, mert tapasztalataik alapján eredménytelen lenne ismeretlen tettes ellen eljárást indítani. Egyeztettek azonban a nagykanizsai rendőrkapitánysággal, amelynek eredményeképpen gyakoribb lett a járőrözés az állatmenhely közelében, de az egyesület aktivistái is figyelik a területet, továbbá megkezdték a riasztórendszer kiépítését. Varga Károlyné azt mondta: az eset kapcsán más állatok nem sérültek meg a nagykanizsai állatmenhely telepén.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-03-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite