2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonLakhatatlanná tette a házakat a teniszlabda nagyságú jég! Szabolcsban 33 településen nincs á

Lakhatatlanná tette a házakat a teniszlabda nagyságú jég! Szabolcsban 33 településen nincs áram


A tegnapi vihar miatt 94 embernek kellett elhagynia otthonát, mert háza veszélyessé vált, az eddigi bejelentések alapján 54 településen regisztráltak károkat Újfehértótól Balkányon és Nyírbátoron át Mátészalkáig, valamint Magosligetig.

jégeső


Csaknem 2300 lakóház és mintegy 100 önkormányzati tulajdonú épület sérült meg a hétfő délutáni viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője kedden az MTI-vel.


Pernyák Sándor tűzoltó ezredes elmondta: az eddigi bejelentések alapján 54 településen regisztráltak károkat Újfehértótól Balkányon és Nyírbátoron át Mátészalkáig, valamint Magosligetig. Mint mondta, összesen 94 ember ideiglenes elhelyezését kellett megoldani, mivel néhány épület lakhatatlanná vált.
"Az elektromos hálózat tönkrement, jelenleg 33 településen nincsen áramszolgáltatás a megyében" - tette hozzá.

Az igazgató közlése szerint a borsodi egységekkel megerősített szabolcsi tűzoltók minden erővel azon vannak, hogy helyreállítsák az érintett településeken az áramszolgáltatást és az ivóvízellátást.


Három határállomás nem üzemel


A vihar okozta elektromosvezeték-hálózat megrongálódása miatt három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határállomás továbbra sem tud utasokat fogadni.
Áramszünet miatt áll a forgalom a Tiszabecs-tiszaújlaki magyar-ukrán, valamint a Csengersima-petei és a Vállaj-csanálosi magyar-román átkelőhelyen.


A Romániába utazóknak kerülniük kell a Hajdú-Bihar megyei ártándi határállomásra. Az Ukrajnába tartók viszont a szabolcsi átkelőhelyek közül már igénybe vehetik a Záhony-csapi, a Beregsurány-asztélyi, valamint a nap közben nyitva tartó Barabás-mezőkaszonyi és Lónya-haranglábi állomást.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye déli részén, Újfehértó, Balkány, Szakoly, Nyírbátor, Mátészalka és Túristvándi vonalában hétfőn délután pusztított vihar, 39 településről érkezett kárbejelentés. Több száz lakóház teteje sérült meg az orkánszerű szélben, fák dőltek az utakra, vasúti sínekre, illetve szakítottak le elektromos vezetékeket, s negyven településen volt áramszünet emiatt.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite