2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonLassan őrölnek az Alkotmánybíróság malmai

Lassan őrölnek az Alkotmánybíróság malmai


alkotmanybirosag01A társadalmi közérdek szempontjából kiemelkedő ügyekben is eltartott az ügymenet másfél-két hónapig - hívta fel a figyelmet az Alkotmánybíróság szóvivője annak kapcsán, hogy az egyik lap azt írta: soron kívül hozhat döntést a testület a médiatörvényről és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosításáról.


Az eddigi gyakorlat alapján január végéig várhatóan nem születik döntés a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos beadványok ügyében az Alkotmánybíróságon (Ab) - tudta meg a Magyar Nemzet.
A napilap szerint a testület e heti ülésén egyelőre csak a soron kívüli tárgyalás ügye kerülhet szóba, határozathozatal legkorábban február végén, március elején lehet.


Sereg Andrást, az Alkotmánybíróság szóvivőjét azután kereste meg a napilap, hogy a Vasárnapi Hírek azt írta, "elképzelhető, hogy soron kívül hoz döntést az Alkotmánybíróság a médiatörvényről és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosításáról."
Sereg András a Magyar Nemzetnek azt mondta, szinte kizárt, hogy január végéig döntés szülessen a magánnyugdíjpénztárakat érintő beadványokkal kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években, a társadalmi közérdek szempontjából kiemelkedő ügyekben már volt példa soron kívüli tárgyalásra, de a legrövidebb ügymenet így is másfél-két hónap volt.


A szóvivő közölte, hogy az érintett beadványok úgynevezett "indítványelemzőknél" vannak. A lap megtudta azt is, hogy a testület e heti ülésén kizárólag a magán-nyugdíjpénztári ügyek soron kívüli tárgyalásának kérdése lehet napirenden, a médiatörvényt érintő beadványok sürgőssége "szóba sem került eddig".


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-01-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite