2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: etikai ügy a fideszes közgyűlési elnökök azori-szigeteki útja

Lázár: etikai ügy a fideszes közgyűlési elnökök azori-szigeteki útja


A Fidesz frakcióvezetője szerint nem "a kellemes ügyek dossziéit gyarapítja", hogy tizenkét megyei közgyűlési elnök november végén az Azori-szigetekre utazott az Európai Régiók Gyűlésére (AER), ahol a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról döntöttek.

Lázár János001


Lázár János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, délután egyeztet az érintett fideszes politikusokkal, ugyanis ellentmondásosak a hírek arról, hogy felhasználtak-e közpénzt az utazáshoz vagy sem. A frakcióvezető közölte: az azori-szigeteki utat etikai és nem jogi jellegű ügynek tekinti.


Hozzátette, a Fidesz-frakcióban igyekeznek minimalizálni a külföldi kiküldetések számát. Megjegyezte azt is, hogy frakcióvezetőként egyébként semmi köze az ügyhöz, mert az út az önkormányzati munkával függött össze, de mivel az érintettek egyben parlamenti képviselők is, szeretné korrekten kialakítani az álláspontját. Arra a kérdésre, hogy a feleségek is elutaztak-e az Azori-szigetekre, Lázár János azt válaszolta, reméli, nem súlyosbítják a helyzetüket azzal, hogy "az egész családot vitték".


A Blikk internetes oldala arról számolt be, hogy a fideszes politikusok annak ellenére utaztak el a Portugália autonóm körzetének számító, ám onnan 1500 kilométerre, az Atlanti-óceán közepén fekvő nyaralóhelyre, hogy "a költségeket (utazás, szállás, ellátás) a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

A témához kapcsolódó cikkeink:


Az Azori-szigetekre utaztak a fideszes közgyűlési elnökök>>>

 

 

2011-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite