2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: főállású foglalkozás lesz a parlamenti képviselőség

Lázár: főállású foglalkozás lesz a parlamenti képviselőség


Főállású foglalkozás lesz a parlamenti képviselőség, emellett keresőtevékenységet nem lehet folytatni 2014-től - jelentette ki Lázár János a Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői ülése utáni sajtótájékoztatón.

Lázár János001


Ha valakinek a szabadidejében az a hobbija, hogy bírósági tárgyalásokra jár, ezt nem tudom megakadályozni - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. Azt mondta, a "a KDNP-nek más elképzelése volt a javadalmazási viszonyokról", mint ami a Fidesz előterjesztésében szerepelt. A KDNP-vel nem értek egyet, azt gondolom, hogy Magyarországon a parlamenti képviselők főállású képviselők kell, hogy legyenek - fogalmazott, hozzátéve: ez nem egy mellékállás, ez főfoglalkozás. A rendszerváltás egyik legnagyobb hazugsága, hogy a parlamenti képviselőség egy mellékállás; ilyen nincs - szögezte le.


Lázár János közlése szerint tartalmában nem változik a javadalmazás az eredeti előterjesztésben szeplőhöz képest. Mind a javadalmazás, mind a munkafeltételek, mind a költségtérítés ebben a formában kerül az Országgyűlés elé - jelentette ki. Jelezte: azt, hogy a későbbiek folyamán szükség van-e változtatásra, szeretnék az ötpárti tárgyalásokon felvetni.


Felidézte, hogy az összeférhetetlenség ügyében az Országgyűlés 81 százalékos többséggel azt a változatot támogatta, amely szerint parlamenti képviselő 2014 után más keresőtevékenységet nem végezhet. Ezen nem kívánnak változtatni, a legszigorúbb összeférhetetlenséget kívánják érvényesíteni a parlamenti munkával összefüggésben - szögezte le.


A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője kitért arra is, kifejezetten a KDNP kérésére 2014-től lépnek életbe az új javadalmazási szabályok, ami a költségtérítésre és a munkafeltételekre is vonatkozik majd. Nem volt meg a szükséges parlamenti támogatottsága az új javadalmazási rendszer jelenlegi bevezetésének - válaszolta arra a kérdésre, milyen KDNP-s érvet fogadtak el ez ügyben. Lázár János azt mondta, sok törvénymódosításra van szükség, mert bizonyos szakmáknál alkalmazási feltételeknek is meg kell felelni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite