2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: olyan törvény született, amelyről 8 millió választót kérdeztek meg

Lázár: olyan törvény született, amelyről 8 millió választót kérdeztek meg


Lázár János2Lázár János úgy véli, minden magyar büszke lehet az új alkotmányra. a Fidesz frakcióvezetője szerint olyan törvény született, amelyről nyolcmillió választót kérdeztek meg.


A Fidesz frakcióvezetője szerint minden magyar büszke lehet az Országgyűlésben hétfőn elfogadott új alkotmányra, amely 2012. január 1-jén lép hatályba. Lázár János a parlamenti szavazás után tartott sajtótájékoztatóján - utalva a nemzeti konzultációra - úgy fogalmazott: valószínűleg még nem született olyan törvény Magyarországon, amelyről több mint nyolcmillió választót kérdeztek volna meg.


A politikus kérdésre szólt arról is, hogy minden magyar választópolgárnak meg kell kapnia az alkotmány teljes szövegét.
Sólyom László volt köztársasági elnök alkotmányozással kapcsolatos kritikájára a frakcióvezető úgy reagált: a nemzet egységének korábbi megtestesítőjétől elvárható lett volna, hogy először Magyarországon ismertesse az álláspontját. Egészen megdöbbentő és sajátos, hogy külföldi sajtóorgánumból kellett megismerni a volt államfő kritikáját - tette hozzá.

Sólyom László már a múlt év végén kifejtette álláspontját a készülő új alkotmánnyal kapcsolatban - közölte a volt államfő titkársága.

Sólyom László titkárságága közleményében az írta: a volt köztársasági elnök az új alkotmánnyal kapcsolatban először tavaly októberben közölte álláspontját a HVG oldalain, majd novemberben előadást tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szervezett konferenciákon. Az MTA Politikatudományi Intézet konferenciáján tavaly decemberben, a Közép-Európai Egyetemen idén januárban, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa konferenciáján pedig februárban tartott előadást a témában - írják.


Közölték: Sólyom László interjút adott a Heti Válasznak, és közleményt adtak ki a kormány meghívására Magyarországra látogató külföldi szakértői delegációkkal folytatott megbeszéléseket követően idén áprilisában.

"A fentiek alapján különös és megdöbbentő, hogy Lázár János (...) mindezekről nem értesült, és Sólyom elnök úrnak rója föl, hogy álláspontját ő csak 2011. áprilisában ismerte meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung részére adott interjúból" - zárul a közlemény.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite