2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: próbáljuk jobb belátásra bírni az Európai Bizottságot

Lázár: próbáljuk jobb belátásra bírni az Európai Bizottságot


A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére tett európai bizottsági javaslat miatt; Lázár János erről hétfőn beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Lázár János001

Arra a kérdésre, hogy a bizottság zárolási javaslata miatt szükségesnek látnak-e gazdaságpolitikai irányváltást, Lázár János nemmel válaszolt, kijelentve: "ezt a csatát még nem zártuk le, próbálunk megküzdeni a problémával, és próbáljuk jobb belátásra bírni majd a bizottságot (...), illetve az Európai Unió tagországait és pénzügyminisztereit".

Egy igazságtalan, méltánytalan, a magyar választópolgárokat büntető lépést javasolt a testület - így értékelte a politikus, hogy múlt szerdán az Európai Bizottság azt javasolta: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 142 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit.

A rádióinterjúban szóba került a korábbi miniszterelnöki megbízottnak, Balsai Istvánnak a 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló jelentése is, amellyel kapcsolatban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta: bár már folynak eljárások, megfontolandó, hogy a jelentés elfogadása esetén van-e szükség újakra.

A Brüsszelnek megküldött, a dohány-kiskereskedelmet a tervek szerint újraszabályozó kormánypárti indítványról - amely állami monopóliummá nyilvánítaná e termékek kiskereskedelmét - Lázár János közölte: érdeklődéssel várják az EU legújabb kritikáit. Arra a kérdésre, hogy van-e B tervük is, azt válaszolta: természetesen van, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy miután Ausztriában ez a konstrukció már működik, Brüsszel nem tehet majd olyan különbséget, hogy "Ausztriában lehet, Magyarországon pedig nem". Hozzátette, hogy olyan szabályozáshoz fognak ragaszkodni, amely kiállja a versenyt.


További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon a Nógrád24.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite