2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: az elmúlt húsz év elhibázott döntéseiben a Fidesz is benne volt

Lázár: az elmúlt húsz év elhibázott döntéseiben a Fidesz is benne volt


Lázár JánosA forradalom nagy politikai fordulatot jelent, s ez megtörtént azzal, hogy a választók kétharmados többséget szavaztak meg egy új politikai erőnek - vélekedik Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője a 168 óra című hetilapnak adott interjújában azt mondta: a rendszerváltás alapértékei nem valósultak meg az elmúlt két évtizedben Magyarországon, a felemelkedés helyett elszegényedéshez, önállóság helyett az eladósodáshoz vezetett az út.


Ebben a húsz évben benne volt a Fidesz kormányzása is - fogalmazott a politikus.
Az új kormányzás a munkát, az otthont, az egészséget, a családot és a rendet helyezi az alapértékek közé - mondta Lázár János. Az új kormány a munkába tevékenyen bevonná az ellenzéket is, mert - mint a frakcióvezető fogalmazott - a Fidesz-KDNP-t komolyan érdeklik a jobbikos, LMP-s és szocialista vélemények is. Utóbbi párttal kapcsolatban a politikus azt mondta: az MSZP önmagát semmisíti meg. A választók kijelölték a szocialisták helyét a parlamentben, de az igazságszolgáltatás még hátra van, amelyet nem tudnak megkerülni.


A Jobbikról úgy vélekedik a fideszes politikus, hogy a radikálisok átkozzák a demokráciát, ám eközben élvezik annak gyümölcseit. Csak azokkal tudunk együttműködni, akik elfogadják a magyar törvényeket, s a Bajnai-kabinet nagyon helyesen járt el, amikor feljelentette Vona Gábort, amiért a Magyar Gárda mellényében jelent meg a parlamentben.

Újabb megszorítások jönnek?


Nem volt még átadás-átvátel (szombaton lesz), nem tudjuk mi van a kasszában - ismételte meg álláspontját a frakcióvezető arra a kérdésre, hogy számítani kell-e újabb megszorításokra a jövőben. Lázár János hangsúlyozta: valószínűsítem, hogy sokkal rosszabb helyzetben van az ország, mint amiről az utolsó kormányülésen szó volt.


Forrás: 168óra/Nógrád24.hu

 

 

2010-05-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite