2021. január 15., péntek - Lóránt
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: Gyurcsánynak felelnie kell az igazságszolgáltatás előtt

Lázár: Gyurcsánynak felelnie kell az igazságszolgáltatás előtt


Lázár JánosLelepleződtem, kriptokeresztény vagyok, a kereszténydemokrata Néppárt beépített ügynöke a Fidesz frakciójában - jelentette ki a Heti Válasznak adott interjújában Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere, a Fidesz képviselőcsoportjának a vezetője.


Mint mondta: akármilyen óriási is a frakció, személyesen találkozik minden tagjával, szeretné megtudni, melyik képviselőtársának milyen ambíciói vannak. Eddig jók a tapasztalatai - árulta el. Úgy látja: akik esküt tesznek, egy új ország megteremtésében kívánnak részt venni.


Arra a kérdésre, kivonul-e ismét a Fidesz, ha Gyurcsány Ferenc felszólal a parlamentben, azt válaszolta: a hatékony parlamenti munka egyik alapfeltétele, hogy az illető képviselőnek legyen ideje az igazságszolgáltatásra időt szakítani. Gyurcsány Ferencnek azonban előbb az igazságszolgáltatásra kell időt szakítania. Rengeteg ügy van, 13 témában a volt miniszterelnök és kormányának tagjai felelősséggel tartoznak - szögezte le. Példaként említette: minden 2006 őszét érintő vizsgálatot újra kell kezdeni, a felelősöket meg kell nevezni és büntetni, az államnak pedig kártalanítania kell a brutalitás elszenvedőit.


Lázár szerint nincs Fidesz-Simor-háború. Ugyanakkor úgy vélte: a jegybankelnök félreérti a helyzetet, amikor partnerséget ajánl, segíteni a kormány gazdaságpolitikai feltételeinek megteremtését ugyanis az általa vezetett intézménynek alkotmányos kötelezettsége, ez a dolga. Hangsúlyozta: senki vonta kétségbe Simor függetlenségét, legfeljebb saját maga, miután offshore társaságokba mentette a pénzét. Elképzelhetetlennek tartja, hogy ha bármely aurópai jegybankelnökről hasonló derülne ki, ne söpörné el a népharag. Vagy üzletember valaki, vagy a Magyar nemzeti Bank elnöke. El kell dönteni - tette hozzá.
Arra a felvetésre, hogy jó döntést hozott-e, amikor öt éve megszavazta államfőnek Sólyom Lászlót, azt mondta: jól döntött.


Forrás: Heti Válasz/Nógrád24.hu

2010-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite