2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLázár János Salgótarjánban

Lázár János: vissza kell térni a hagyományos iparágakhoz


Vissza kell térni a hagyományos iparágakhoz, a termeléshez, és meg kell próbálni gazdaságilag függetlenné tenni az országot - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy salgótarjáni lakossági fórumon csütörtökön.

Lázár János

Lázár János szerint nagyon nehéz munkahelyeket teremteni azokban az országokban, ahol nincs ipar.

Ott mindenki szolgáltatni akar, de ha az iparban, a termelésben nincsenek munkahelyek, akkor nem lesz, aki a szolgáltatásokat meg tudná venni - jelentette ki.

Hangsúlyozta: a termelésbe, a mezőgazdaságba, az iparba kell invesztálni, földet kell osztani a fiataloknak, és magyar bankrendszerrel, hitelezéssel és támogatási rendszerrel, valamint az összes európai uniós forrás átalakításával meg kell teremteni a termelő vállalkozások stabilitását.

A következő európai uniós ciklus legfontosabb tétjének nevezte, el tudja-e Magyarország érni, hogy a rendelkezésre álló források 60-70 százalékát a kis- és középvállalkozások kapják meg támogatásként.

Ha ez nem sikerül, Magyarország elveszíti, ha sikerül, megnyeri a következő hétéves fejlesztési időszakot - tette hozzá.

Lázár János kijelentette azt is, "vannak társadalmi csoportok, akik elszoktak a munkától" az elmúlt 22 évben, és inkább a szociális segélyt vagy a nélkülözést választják.

Az államtitkár úgy fogalmazott: nem mondja, hogy közmunkában juttatott bérből meg lehet élni, "de olyan ember, aki valóban bajban van, a közmunkát, a segélyért munka programot vagy bármilyen munkát nem tagadhatja meg".

Lázár János arról is beszélt, hogy a szolgáltatók "megregulázásával" is fellép a kormány a szegénység ellen. Közölte: a távhő után hatósági áras lesz januártól a víz- és a szemétszállítási díj, és ezt az áram és a gáz esetében is megpróbálják bevezetni.

Úgy folytatta: vissza kell állítani a mérőóra-leolvasást és az ügyfélszolgálatot a kisebb falvakban is.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-10-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite