2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonLázár: van, akinek nem éri meg visszalépni

Lázár: van, akinek nem éri meg visszalépni


Lázár JánosLétezik Magyarországon egy olyan jövedelemsáv, melynél érdemes megfontolni, hogy az ember visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a köztévé reggeli műsorában.


A politikus szerint az érintett, vékony rétegnek azt kell mérlegelni, hogy az állami nyugdíjrendszer szociális alapú, azaz nem fog annyi nyugdíjat adni nekik, mint amennyi járulékot ők az évek alatt befizettek.
Az állam nem tűnhet el, míg egy kockázati tőkealap igen - válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen garanciát kapnak az állami rendszerbe visszalépők.


Úgy vélte: a magány-nyugdíjpénztári tagokat megkárosították, mert ha megtakarításaikat állampapírban tartották volna, akkor most mintegy 500 milliárd forinttal nagyobb lenne a vagyonuk. Egyébként azt állította: 2009-ben a Népszabadságban a magányugdíjpénztárakról azt írták, hogy ez egy működésképtelen rendszer.
A fideszes politikus leszögezte: világos, átlátható nyugdíjrendszert akarnak. Olyat, mely önfenntartó, és nem engedik hitelből finanszírozni a kifizetéseket.


Arra a felvetésre, hogy a hírek szerint Lengyelország Brüsszelben áttörést ért el a nyugdíjreform elszámolhatóságát illetően, Lázár János azt mondta: a lengyelek más helyzetben vannak, mint mi, hiszen ott a GDP-hez viszonyított államadósság 55 százalék, míg nálunk ez a ráta 80 százalék feletti.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite