2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
SportLázár Zoltán bredai sikerével világranglista-vezető lett

Lázár Zoltán bredai sikerével világranglista-vezető lett


Lázár Zoltán1Lázár Zoltán nyerte a négyesfogathajtók második legrangosabb, bredai Világkupa-fordulóját, sikerével pedig a világranglista élére állt, s az utolsó Vk-állomás eredményétől függetlenül ott is végez.


A mezőny másik magyar indulója, Dobrovitz József 15. lett. A hatszoros világbajnok Lázár a pénteki díjhajtásban negyedik lett, majd szombaton a maratonhajtásban hatodikként zárt, de összetettben így is első helyre ugrott. Vasárnap az akadályhajtás során hibátlanul és szintidőn belül hajtott, így megnyerte a viadalt, amelyen a holland Ijsbrand Chardon és az ausztrál Boyd Exell kivételével a teljes nemzetközi élmezőny rajthoz állt, mivel a versenyzők főpróbának tekintették a Kentuckyban sorra kerülő Lovas Világjátékok előtt.
"Nagyon boldog vagyok, hogy ezen a kiemelt versenyen győztem. A vb-re készültem, így most látszik, tökéletesen sikerült a formaidőzítés, még ha végül nem is indulunk a Világjátékokon" - mondta Lázár Zoltán az MTI-nek. "A díjhajtásra kapott pontjaimmal most sem voltam teljesen elégedett, de sajnos elsőként hajtottam. Ilyen nehéz maratonpályát viszont még nem láttam, nagyon megrostálta a mezőnyt, egyszer én is nagyot hibáztam, majdnem leestem a kocsiról. Szerencsére így is élre kerültem, vasárnap pedig azzal a tudattal hajtottam, hogy hibátlan produkcióra van szükségem a győzelemhez, s ezt meg is csináltam."

A végeredmény:
1. Lázár Zoltán 154,47 hibapont
2. Werner Ulrich (svájci) 156,79
3. Mark Weusthof (német) 159,63
...15. Dobrovitz József 183,45

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite