2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonLeállhat a helyi közlekedés január 1-jétől

Leállhat a helyi közlekedés Dombóváron január 1-jétől


Január 1-jétől leállhat a helyi autóbusz-közlekedés Dombóváron, miután a képviselő-testület csütörtökön nem fogadta el a Gemenc Volán Zrt.-vel kötendő megállapodást - közölték önkormányzati vezetők az MTI-vel.

volanbusz

képünk illusztráció

Nagy Roland, a képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője a testület rendkívüli ülése után elmondta: nem kapott többséget Szabó Loránd polgármester javaslata, miszerint az év végéig a helyi közlekedést a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként üzemeltető Orangeways Dél-Alföld Kft. helyett a Gemenc Volán végezze a szolgáltatást.

Szabó Loránd (független) a döntés kapcsán megjegyezte: a Gemenc Volán tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem engedélyezte a társaságnak az alvállalkozói szerződés meghosszabbítását az Orangeways-zel.

A polgármester hozzátette: a volán társaság ajánlata 400 forintos kilométerdíjat tartalmazott, ami 50 forinttal magasabb a jelenlegi alvállalkozó díjánál, és feltétel volt 10 millió forint 2011-ről maradt díjkompenzáció megfizetése is.

2013-ban az államháztartási törvény szerint úgy kell összeállítani a költségvetést, hogy a nem kötelező feladatok, például a helyi közlekedés biztosítása nem veszélyeztetheti a kötelező feladatok ellátását - mondta Szabó Loránd, aki ezzel indokolta tartózkodását a szavazásnál.

Miszler Miklós, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi és marketingigazgatója az MTI-nek megerősítette: január 1-jétől nem indulnak helyi járatok Dombóváron. Megállapodás esetén azonban készen állnak a feladat ellátására - tette hozzá.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-12-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite