2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonLeállítanak néhány PPP-beruházást

Leállítanak néhány PPP-beruházást


PPP beruházásokLeállítaná az Erkel Színház, a Nemzeti Kiválóságok Kollégiuma és a Magyar Nemzeti Múzeum mélygarázsa építését a szaktárca, mely szerint gyors beavatkozásra van szükség a gödöllői, a műszaki egyetem és a Semmelweis beruházása kapcsán. A minisztérium valamennyi PPP-konstrukciót felülvizsgálja. Azokra ugyanis jellemző az ellenőrizetlen üzemeltetés, a biztosítékok hiánya és a drágaság - írja a Magyar Nemzet.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a ppp-konstrukciós, előkészítés alatt álló fejlesztés leállítását javasolta az Erkel Színház, a Nemzeti Kiválóságok Kollégiuma és a Magyar Nemzeti Múzeum mélygarázsa esetében - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hegmanné Nemes Sára, a tárca ppp-felügyeletért felelős államtitkára.


A lapnak adott interjúban elmondta: a közelmúltban kötött ppp-szerződésekre jellemző az ellenőrizetlen üzemeltetés, a megfelelő biztosítékok hiánya és a nemzetközi átlagot meghaladó ár.
Az államtitkár kifejtette, hogy a tárca valamennyi már elkészült, folyamatban levő és előkészítés alatt álló ppp-beruházást megvizsgál.


Három olyan esetet is említett, ahol gyors beavatkozásra van szükség az elhibázott ppp-modell miatt. Ilyen a gödöllői egyetem mintegy 6 milliárdos beruházása, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem két épülete, valamint a Semmelweis Egyetem kollégiuma, ahol félkész állapotnál derültek ki a problémák.


Csak az autópályás ppp-beruházások évente 100 milliárdba kerülnek az államnak, harminc év alatt ez már 3 ezer milliárdot jelent. Ez már olyan összeg, aminek a sorsát mindenképpen kezelni kell - nyilatkozta az államtitkár a lapnak.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite