2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLebuktak a bolti tolvajok

Lebuktak a bolti tolvajok


Február 21-én a kora délutáni órákban tett bejelentést egy salgótarjáni ruházati áruházból a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra egy alkalmazott, mely szerint az üzletből két fiatal lány ruhaneműt akart eltulajdonítani.

boltitolvaj

A kép illusztráció!


A helyszínen beszerzett adatok alapján a 15 éves ságujfalui és 17 éves bárnai lány az áruházba a próbafülkébe vittek be két nadrágot, és ott az egyikről leszerelték az áruvédelmi eszközt. Majd ezzel és egy ugyancsak védelmi eszköztől „megfosztott" gyermek ruhával együtt megkísérelték azt eltulajdonítani. A bolti alkalmazottnak azonban a lányok viselkedése feltűnt, majd megvizsgálták csomagjaikat. Ezeken a ruhaneműkön kívül a szatyorból egy másik áruházból eltulajdonított nadrág is előkerült. Az üzletnek a lopással okozott kár 6890 Ft, mely megtérült.


A lányokat lopás kísérletének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg a másik boltból eltulajdonított nadrág miatt szabálysértési feljelentést tett a hatóság.


Még ugyanezen a napon 15 óra után pár perccel a Balassagyarmati Rendőrkapitányság ügyeletére tett bejelentést az egyik helyi üzletlánc alkalmazottja, hogy az áruházukból egy személy különféle elektronikai és élelmiszer termékeket akartak eltulajdonítani.
A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a bejelentést megelőzően egy 25 éves balassagyarmati fiatalember az üzletben nézelődve kiválasztott 3 pár férfi zoknit, 2 darab USB-t, fejhallgatókat, márkás elemlámpákat, valamint joghurtot és csokit összesen 20.032 Ft értékben. Ezekről az áruvédelmi eszközöket eltávolította, és a ruházatába rejtette el. A boltból megkísérelt az áruvédelmi kapun keresztül a tárgyakkal együtt távozni, amikor a kapu egy fent felejtett védelmi eszköz miatt bejelzett. Ezt követően a férfit a biztonsági őrök az átvizsgáló helyiségbe kísérték.


A fiatalembert rendőrök a rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ebben az esetben a termékek lefoglalásával a kár csak részben térült meg, mivel az egyes termékekről történő védelmi eszköz eltávolításakor néhány megsérült, így 8.586 Ft kár keletkezett.


Mindkét ügyben a hatóság kezdeményezte a gyanúsítottak bíróság elé állítását.

 

Forrás: police/HÍR PORT24

 

 

 

 

2012-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite