2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonLecsapott az adóhatóság a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire

Lecsapott az adóhatóság a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire


Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

nav


A közlemény szerint a múlt péntek és szombat éjszakai razziával az egyenruhás és civil ellenőrök kifejezetten olyan vállalkozásokat vettek célba, amelyek mögött a "költségvetést tudatosan megkárosító személyek állnak". A pénteki ellenőrzések tapasztalatai szerint a költségvetést tudatosan megkárosítva, a tényleges bevételt eltitkolva működik a szórakozóhelyek 80 százaléka, ezért szombaton már egész éjjel jelen volt a hatóság a szigeten.


A NAV munkatársai feltérképezték az üzletek nyitó és záró árukészletét, és több mint húsz esetben "pénztárrovanccsal egybekötött forgalomszámlálást" végeztek. Míg az ellenőrök ott voltak, "pörögtek a pénztárgépek", és telefonon próbálták meg bejelenteni a foglalkoztatottakat - tették hozzá.


A jövedéki termékek származásának és a forgalmazásra vonatkozó szabályok betartásának vizsgálata arra derített fényt, hogy a szórakozóhelyek 86 százaléka e téren is jogsértést követ el. Az adózatlan vagy igazolatlan eredetű árukészleteket a pénzügyőrök lefoglalták.


A költségvetésnek kárt okozó szabálytalanságokon túl, a mobillabor helyszíni tapasztalatai szerint a vendégeket is megkárosíthatták, hiszen a palackok tartalma a gyártó által feltüntetettnél alacsonyabb alkoholtartalmat mutatott - írták a közleményben. Az MTI érdeklődésére a hatóság az ellenőrzéssel kapcsolatban további részleteket nem kívánt közölni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite