2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLeereszti a vízügyi hatóság a kisterenyei víztározót

Leereszti a vízügyi hatóság a kisterenyei víztározót


Leereszti a vízügyi hatóság a Tarján Patak kisterenyei víztározóját a leeresztő műtárgy meghibásodása miatt- mondta el a Focus Rádiónak Szilágyi Attila a Közép-Dunavölgyi Vízügyi igazgatóság igazgatója.

kisterenyeiviztarozo


Kiemelte, hogy a minden ősszel kötelező árvízvédelmi létesítmények vizsgálatánál a szakmai bizottság hiányt fedezett fel a leeresztő műtárgy műszaki állapotában. A hiba javítása csak száraz állapotban lehetséges. Ezért hatósági engedélyek birtokában november 11-én megkezdték a 520 cm-es üzemi vízállás fokozatos, napi 4-5 cm-es eresztését. Jelenleg 340 cm-nél tartanak.


A Nógrád Megyei Kormányhivatal halászati főosztálya a hal állomány mentésének érdekében megállította a munkát, melyet a Vízügyi igazgatóság megfellebbezett, hiszen fontos, hogy a hibás berendezés minél hamarabb javítva legyen, a tóban elenyésző mennyiségű a hal, halászati joggal oda senki nem rendelkezik, Illetve az ott horgászás feljelentést von maga után.


Ha az akadály elhárul, 2-3 héten belül tudják leengedni a vizet a tóból, hogy a javítandó vasbeton szerkezetet felmérjék. A Tározó további sorsának alakulásában több hatóság érintett. A javítás 100 millió Forintos nagyságrendű, amihez a Magyar Államnak kell segítséget nyújtani. Szilágyi Attila hangsúlyozta, hogy a tározó megközelítése veszélyes és tilos. Kiemelte, hogy ha a tavaszi esőzések, olvadás szükségessé teszi, a tározó az árvízvédelmi funkcióját maradéktalanul el tudja látni.

 

Forrás: FOCUS RÁDIÓ/NÓGRÁD24

2015-11-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite