2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonLefejezésekbe kezd a Fidesz?

Lefejezésekbe kezd a Fidesz?


lefejezésA Fidesz-KDNP emberei rapid módon várhatóan a nyár végéig elfoglalják a jelenlegi kormányzat által kinevezett vezetők helyét az állami vállalatok, hatóságok, hivatalok élén - írja a Népszava.


A lap szerint ahol parlamenti jóváhagyás kell, ott sem lehet gond a kétharmadosnál nagyobb kormányzati többség birtokában. A legegyszerűbbnek az Állami Számvevőszéken lévő elnöki és két alelnöki szék betöltése látszik. Kovács Árpád ellen - aki 12 évig állt a testület élén - a Fidesz nem emelt kifogást, az MSZP ellenezte mandátuma újabb 12 évre szóló meghosszabbítását.


A hosszú-hosszú évek óta betöltetlen alelnöki poszt egyikének várományosa Sepsey Tamás, az egykori Országos Kárpótlási és Kárrendezési Hivatal elnöke, volt MDF-es képviselő, a másik Tállai András, Mezőkövesd fideszes polgármestere, volt pénzügyminisztériumi politikai államtitkár lehet.
A Magyar Energia Hivatal elnökét, Matos Zoltánt az MSZP sem zárta a szívébe, az idei gáztarifa-megállapításoknál lemondásra szólították fel. Helyettese, Kovács Csaba ugyancsak távozhat. Az elnöki posztra esetleg visszatérhet Kaderják Péter, aki az Orbán-kormány alatt már volt elnök, és elmozdítását annak idején a bíróság jogszerűtlennek ítélte meg. A szakember azonban a Corvinus Egyetemen kutatócsoportot vezet, amit kérdés, hogy elhagy-e.


Csaknem bizonyos Mártha Imrének, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatójának elmozdítása. Őt Baji Csaba egykori gazdasági minisztériumi helyettes államtitkár követheti. Aligha marad a posztján Süli János, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója. Valószínűnek látszik, hogy utódját a cégen belülről nevezik ki.


Forrás: Népszava/Nógrád24.hu

2010-04-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite