2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLefeszítették a perselyt, ellopták az adományt a szentkúti kegyhelyről

Lefeszítették a perselyt, ellopták az adományt a szentkúti kegyhelyről

 

A bátonyterenyei nyomozók azonosították azt a két férfit, akik 2015. szeptemberében; és azt a nőt és férfit, akik 2015. október elején tulajdonították el a szentkúti kegyhelyről az adományt - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

persely1112

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. szeptember 22-én a délutáni órákban érkezett a bejelentés, miszerint Mátraverebélyben, a szentkúti kegyhely egyik illemhelyén elhelyezett adományperselyt a falról ismeretlen személyek leszakították és feltörték, majd abból nagyobb összegű készpénzt tulajdonítottak el.


A bátonyterenyei nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 25 és egy 41 éves mátraverebélyi férfi gyanúsítható megalapozottan. A rendőrök Gy. J.-t és Sz. T.-t a napokban elfogták, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, akik ellen a hatóság kezdeményezi a gyorsított bírósági eljárás lefolytatását.


A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást O. B. 48 éves és B. B. 35 éves mátreaverebélyi lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 48 éves férfi és 35 éves nő társa 2015. október elején feszítették le a szentkúti kegyhely WC-jében elhelyezett perselyt, azt megrongáltak és a benne lévő készpénzt eltulajdonították. A nyomozók a nőt és a férfit elfogták, előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite