2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonLegalább százezer tüntetőre számítanak a szombati békemenet szervezői

Legalább százezer tüntetőre számítanak a szombati békemenet szervezői


Az előzetes felmérések alapján legalább százezer tüntetőre számítanak a szombatra meghirdetett Békemenet Magyarországért demonstráció szervezői - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Széles Gábor nagyvállalkozó.

bekemenet002


A szervezők néma, békés demonstrációval kívánnak tüntetni a kormányért és Európáért - fogalmazott Bayer Zsolt újságíró. Hozzátette: igent mondanak Európára, de nemet mondanak arra, amit Európa "egyes politikai és sajtókörei művelnek Magyarországgal".


Bayer Zsolt hangsúlyozta, hogy nem kívánnak együtt tüntetni a szélsőjobboldallal, és nem fognak zászlókat sem égetni. Hozzátette: szeretnék eloszlatni azt a tévképzetet, hogy a jelenlegi kormányt senki nem támogatja Magyarországon. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője elmondta: 15 órától lehet gyülekezni a Hősök terén, onnan 16 órakor indulnak el a Kossuth térre. Hozzátette: az út gyalog körülbelül egy óráig tart, és a tömeg nagyságától függ, hogy mikorra ér mindenki a Parlament elé.


Bencsik András az MTI kérdésre elmondta, hogy nem lesznek beszédek. Reményét fejezte ki, hogy hasonló tüntetésre nem lesz szükség a későbbiekben. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapító-szóvivője kijelentette: "kontinensek között folyik most a gazdasági harc, amelyben meg kell jelenniük a civileknek". Hozzátette: a nemzetközi összefogást jelzi, hogy a hét szomszédos országból is várnak civileket a tüntetésre.

 

bekemenet001


Csizmadia László hangsúlyozta: a civilek értékelik a kormány céljait és az irányt. A mostani kiállásukkal kívánják az EU-t tájékoztatni hozzáállásukról - tette hozzá. A szervezők arra kérik a demonstrációra érkezőket, hogy lakóhelyük nevét tüntessék fel zászlóikon, kokárdát, mécsest és gyertyát is vigyenek magukkal. Mint elhangzott: nem szeretnének olyan feliratokat, amelyek bárkit emberi méltóságukban sérthetnek.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite