2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
AutóLegördült a futószalagról az új Swift

Legördült a futószalagról az új Swift


Orbán Viktor miniszterelnök és Oszamu Szuzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök vezérigazgatója közösen vezették le a futószalagról csütörtökön a Suzuki Swift új modelljét, amelynek premierjét Esztergomban tartották, de több országban gyártani fogják.

suzuki


A miniszterelnök köszöntőjében elmondta: a Suzuki gazdasági sikere fontos üzenet Magyarország számára, a válságtól nem kell megijedni, a pesszimizmus nem vezet sehová. Hozzátette, a Suzuki gyár új modellel, a magyar politika új gazdasági rendszerrel rukkol elő. A japán és magyar együttműködésben közös, hogy hiszünk a jövőben és van erőnk változtatni - fogalmazott Orbán Viktor , aki hozzátette, két nappal az új Swift világpremierje előtt a magyar kormány futószalagjáról is legördült egy termék. "Leraktuk egy új gazdasági rend alapjait, melynek középpontja a munkahelyteremtés. Tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtünk" - fejtette ki.


Az első, meggypiros modell megjelenése utáni sajtótájékoztatón Oszamu Szuzuki elmondta, Esztergomban az idén 170.000 autót gyártanak, ebből 40.000 lesz az új modell. A vállalat üzletpolitikájában Európa kiemelt helyen szerepel, ezért hozták a gyártást ide és az induláshoz 250 millió eurót ruháztak be. Az autó 2010 őszétől lesz kapható Magyarországon. Az elnök újságírói kérdésre elmondta, hogy a gyenge euró hatását az alkatrészgyártás európai szintű honosításával fogják kivédeni, de a modellt Japánban is gyártják majd.


A Suzuki magyarországi piaci részesedése 13,48 százalék volt 2009-ben, ezzel a márkák között megtartotta 13 éve elfoglalt vezető helyét. A vállalat legnépszerűbb autói az esztergomi modellek, SX4-ből 3.084-at értékesítettek, Swiftből 2.480 fogyott, a Splash-ből 2.209 darabot adtak el. A Japánból érkezett modellekből 339 talált gazdára.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite