2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
KultúraLegyen újra a régi a Kossuth Rádió

Legyen újra a régi a Kossuth Rádió


rĂ©gi rádiĂłAz Olvasókörök Országos Szövetsége Sárospatakon felhívással fordult a Magyar Köztársaság Kormányához, Parlamentjéhez a Kossuth Rádió régi nevének, szignáljának és a Rákóczi induló használatának visszaállításáért, amihez kéri a magyar közvélemény, Magyarország polgárai és a világban élő, magyarságukat megőrizni akaró honfitársai támogatását.

Az Olvasókörök Országos Szövetségének Sárospatakon megtartott országos találkozóján kezdeményezettek szerint, a szövetség határon inneni és határon túli tagszervezeteinek teljes egyetértésével és támogatásával, alulírottak a következő felhívással fordulnak a Magyar Köztársaság Kormányához, Parlamentjéhez, illetékes szerveihez, és tisztelettel kérik ehhez a magyar közvélemény, Magyarország polgárai és a világ bármelyik sarkában élő, magyarságukat megőrizni akaró honfitársaik támogatását:

A közszolgálatiság, a nemzeti tájékoztatás történelmi hagyományainak megfelelő szellemiség méltó folytatásaként a jelenlegi MR1-Kossuth Rádió legyen ismét Kossuth Rádió !

Az egyik legrégebbi magyar közszolgálati médium, a Kossuth Rádió, ne szégyenkezzen reggelente, a műsorkezdés előtt, ismét bejátszani a magyar szabadságért egész életét feláldozó II. Rákóczi Ferenc, Erdély fejedelme tiszteletére keletkezett indulót, hiszen nem a szavak ereje , hanem mindig is a bátor tettek éltették nemzetünket!

A világ magyarságának tájékoztatásáért is felelős Kossuth Rádió, ahogyan évtizedekig tette, büszkén használja a Kossuth-nóta szignálját, emlékeztessen minden magyart itthon és a világban a szabadság eszményére, a hazaszeretet fontosságára, hiszen a számunkra kedves, jól megszokott szignál túlélte a nácizmus és a kommunista diktatúra sötét korszakát is, de húsz évvel a rendszerváltás után valakik mégis, a fiók mélyére süllyesztve, száműzetésre ítélték!

Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. - hangzott el a Kossuth Rádióban 1956. november 4-én 5 óra 20 perckor Nagy Imrének, Magyarország miniszterelnökének híres beszéde. Örömünkre szolgálna, ha a beszédet megelőző szignál, amely a világ magyarsága összetartozásának egyik jelképévé vált, újból megszólalna - olvavsható a közleményben.


A csatlakozni szándékozók, a cinkusiak@globonet.hu e-mail-re szeptember közepéig néhány sorban jelezzék szolidaritásukat akár magánszemélyként, akár bármely szervezet, közösség vezetőjeként. Az elektronikus leveleket a kezdeményezők csatolják felhívásukhoz, és díszkötésben átadják az illetékeseknek.


Forrás: OS/HÍR PRT24

 

2010-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite