2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLelépett a pénzel az álápoló Nógrád megyében

Legyenek óvatosak az ismeretlen személyekkel!

Egy hölgy tett bejelentést a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Ügyeletére 2013. május 11-én, mert ilinyi házában megjelent egy kórházi alkalmazottként bemutatkozó nő, aki közölte vele, hogy a nála lévő gyógyászati készülékkel fogja a nénit kezelni. A kezelésért azonban 54.000 Ft-ot kért el, melyet ő ki is fizetett részére, majd az ismeretlen nő a kezelés elvégzése nélkül távozott. A sértettben a későbbiekben tudatosult, hogy félrevezették, ezért a rendőrség segítségét kérte.

rendbt

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak!

Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel és csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba!

A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

Fontos, hogy nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon és soha ne vegyék azt elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat!

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!

Figyeljék meg a személyeket, különös ismertetőjegyeiket, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!

 

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-05-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite