2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonLemondatná Bencsik Jánost az MSZP

Lemondatná Bencsik Jánost az MSZP


Bencsik JánosA szocialisták azt kifogásolják, hogy az energiaügyi és otthonteremtési államtitkár a kampányban még 40 ezer lakást ígért, most meg már csak harmincat.


Elfelejtette Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára, hogy áprilisban még évi 40 ezer új lakás építésével lelkesítette a választókat, pénteken ugyanis azt mondta, hogy évente 30 ezer új lakás építésére van szüksége az országnak. A kormány ezzel évente 10 ezer választóját fosztja meg az új lakás lehetőségétől, és ismét igazolta, hogy "hazudni könnyebb", mint teljesíteni a kampány ígéreteit - közölte az MSZP országos központja az MTI-vel.


Az ellenzéki párt emlékeztet rá: Bencsik János április elején még azzal kampányolt, hogy "az új kormány évi 40 ezer lakás építéséhez járulna hozzá, ennek 20 százaléka, vagyis nyolcezer lenne bérlakás, megerősítenék az előtakarékossági rendszert, és nagyszabású felújítási programot indítanának".


Az államtitkár pénteken a XI. Készház és Passzívház Vásárt kísérő konferencián azonban már azt mondta, "Magyarországon nincs szükség évi 40 ezer új lakásra, az 500 ezer kiváltandó lakás helyett kell fokozatosan újakat építeni. 2012-ben újra 25-30 ezer lakás épülhet, majd a következő évtől évi 30 ezerrel stabilizálódhat a piac."


"A Viktatúra államtitkára tehát alig fél év alatt elhagyott évi 10 ezer lakást az ígéreteiből. Ha így halad, akkor másfél év múlva már nem fog építeni semmit" - olvasható az MSZP közleményében. Hozzátették: Bencsik János nemrég az Alkotmánybíróság létét vonta kétségbe, "most meg a saját ígéreteit felejtette el látványos keretek között". "Ugyan milyen becsülete és felelősségérzete lehet egy ilyen embernek?" - teszi fel a kérdést a párt.


Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy "haladéktalanul vonja meg Bencsik Jánostól a megbízatását, mondassa le posztjáról és képviselőségéről, mert alkalmatlanná vált arra a feladatra, mellyel őt a választók megbízták". Az MSZP továbbá pedig felszólítja a kormányt, hogy tartsa be ígéreteit - olvasható a szocialisták közleményében.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite