2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonLemondott a BKV vezérigazgatója

Lemondott a BKV vezérigazgatója


Lemondott pénteken a BKV Zrt. vezérigazgatója; Várszegi Gyula azonnali hatállyal felajánlott lemondását Tarlós István főpolgármester elfogadta - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

Kérjük Önöket, hogy az alábbi linken szavazzanak az Akusztik Projektre! A tét nagyon nagy, hiszen a legtöbb szavazatott kapott együttes február 19-én a Papp László Budapest Sportarénába több ezres közönség előtt felléphet az Összefogás koncerten. Legyen ott Nógrád Megye ezen a koncerten nem kell mást tennünk csak szavazni rájuk! Szavazni csak február 14.-ig lehet, így arra kérjük szavazzon most!Hajrá Akusztik Projekt!


Az alábbi linkre kattintva tudnak szavazni az Akusztik Projekt együttesre!

http://www.facebook.com/osszefogaskoncert?sk=app_221951271229095

BKV01

 

A közlemény a lemondás okaira nem tért ki; az MTI információi szerint a döntés összefüggésben állhat azzal, hogy a tömegközlekedési vállalatnál prémiumot fizettek a dolgozóknak. A BKV csütörtöki közlése szerint munkaszerződésben rögzített juttatásokat kaptak a vezetők. Korábban a BKV-nál és a BKK-nál is felfüggesztették a prémiumok kifizetését.


A BKK vezetője, Vitézy Dávid az MTI-nek Várszegi Gyula bejelentését megelőzően azt mondta: ha valóban kifizetés történt, arról a cég vezetői sem Tarlós István főpolgármestert és a város vezetését, sem pedig a BKK-t nem tájékoztatták. Vitézy Dávid arról is beszámolt: a főpolgármester vizsgálatot rendelt el a BKV-s prémiumok kifizetésével kapcsolatban, amelynek jövő hét elejére lesz eredménye, illetve azzal összefüggésben akár személyi változások lehetőségét is felvetette a BKV vezetésében.


Várszegi Gyulát tavaly szeptember elején bízta meg a főpolgármester a vezérigazgatói teendők ellátásával, miután Kocsis István közös megegyezéssel távozott a posztról. Várszegi Gyula ezt megelőzően egyebek mellett a BKV igazgatótanácsának elnöke, a Metróber Közlekedésfejlesztési és Beruházási Vállalat és a MÁV vezetője volt.


A BKV Várszegi Gyula vezetésével kezdett átfogó megtakarítási programba, egyebek mellett aláírta a dolgozók kollektív szerződésének felmondását arra hivatkozva, hogy a dokumentum olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek "a BKV kiélezett anyagi helyzete, a működés finanszírozásának hiánya miatt nem tarthatóak fenn, illetve olyan juttatásokat is, amelyek a társaság gazdasági erejét meghaladják, teljesítménnyel alá nem támasztott költséget jelentenek".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite