2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
NagyvilágLemondott Berlusconi legszorosabb szövetségese

Lemondott Berlusconi legszorosabb szövetségese


Claudio ScajolaLemondott posztjáról kedden Claudio Scajola olasz gazdaságfejlesztési miniszter, miután gyanús ingatlanértékesítési ügybe keveredett. A tárcavezető, Silvio Berlusconi kormányfő egyik legszorosabb szövetségese, maga jelentette be a lemondást, de tagadta az ellene felhozott vádakat.


Mint fogalmazott, meg kell védenie magát, és ezért a továbbiakban nem tudná úgy ellátni miniszteri feladatait, mint az elmúlt két évben tette.

A bírósági vizsgálat szerint Scajola 2004 júliusában jóval piaci ár alatt - 600 ezer euróért - vásárolt meg egy luxuslakást Róma szívében, és az adás-vételt bonyolító közvetítőknek ezért kenőpénzt fizetett. Az előző tulajdonosnak kiutalt, a vételi árat feltüntető csekkek 900 ezer eurót rögzítettek.

A jelenleg 62 éves Scajola már az előző Berlusconi-kormánynak is tagja volt. Ekkor keveredett bele az állítólagos korrupciós ügybe. Mostani kiválása a kabinetből súlyos, de korántsem végzetes csapás az olasz jobbközép kormány számára. Nem lesz kormányválság, de kormányátalakítás elképzelhető - vélik elemzők.

Az ellenzéki sajtó Scajola azonnali lemondását követelte, miután nyilvánosságra került a lakásügy. A távozó miniszter még nehezebb helyzetbe került azt követően, hogy a Berlusconit támogató két lap, az Il Giornale és a Libero is csatlakozott azokhoz, akik kételkednek Scajola ártatlanságában. A Berlusconi család tulajdonában lévő Il Giornale keddi számának elsőoldalas szalagcíme például felszólítja a minisztert: tisztázza magát, vagy távozzon.

2010-05-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite