2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő Nógrád megyében

Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő Nógrád megyében


Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő a Nógrád megyei Kutasón. A faluban azért kellett új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert márciusban három tag indítványára feloszlatta magát a grémium. A lemondott Huszár Jánosné a kezdeményezők egyike volt, hármuk közül egyedül ő jutott be az új testületbe.

aláírás

Képünk illusztráció!


Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek kedden elmondta: a négy képviselő közül negyedikként bejutott független Huszár Jánosné nem élt mandátumával, mint ahogy a soron következő négy induló sem, így az öt szavazatot elnyert Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) vállalta a mandátum betöltését.


A 112 lakosú Kutasón vasárnap három jelölt közül a korábbi polgármestert, a független Noskó Sándor Gábort választották újra a falu vezetőjévé. A négy képviselői helyért tíz jelölt indult: nyolc függetlenként, kettő a Magyar Munkáspárt színeiben. Március végén három képviselő azért kezdeményezte az önfeloszlatást, mert elvesztették a bizalmukat a polgármesterben. A döntést a testületben három igen szavazattal hozták meg, két nem ellenében.


A most bejutott Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) polgármesterjelöltként is elindult a vasárnapi választáson, de nem kapott szavazatot.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-06-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite