2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonLemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára

Lemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára


Benyújtotta lemondását Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

molnar_agnes

Molnár Ágnes


Molnár Ágnes nyilatkozatában közölte: Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a jövőben a Miniszterelnökségen folytatja munkáját. Hangsúlyozta: az elmúlt két évben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációs államtitkársága fontos szerepet játszott abban, hogy Magyarország kormánya bebizonyíthassa, lehet valóban átlátható és szabályos módon, a családok és a vállalkozások érdekeinek figyelembevételével, gyorsabb és egyszerűbb forráskihelyezéssel élénkíteni a gazdaságot.

Megjegyezte: a 2010-es kormányváltáskor kaotikus, áttekinthetetlen, minden stratégiát nélkülöző fejlesztéspolitikai rendszert örököltek. A fejlesztéspolitika gyökeres megújítására volt szükség. "Ennek érdekében strukturált és szabályozott területi és ágazati stratégiaalkotást indítottunk el, egységes, stabil, kiszámítható szabályozási környezetet teremtettünk és hatékonyabbá tettük a fejlesztési intézményrendszert - hangsúlyozza nyilatkozatában Molnár Ágnes.

ezo_banner

HIRDETÉS


A lemondása kapcsán az államtitkár rámutatott: a munka első szakasza lezárult. A változtatás korszakát most az üzemeltetés ideje követi. Vezetőként a megújítás, az újjászervezés inspirálta. Az üzemeltetés azonban más típusú feladat, ezért kezdeményezte felmentését az államtitkári tisztség alól.


"Az átalakuló Miniszterelnökség egyik kulcsfeladata lesz az uniós források felhasználásával létrejövő beruházások megvalósulásának felgyorsítása" - írta. Hozzátette: fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárként megszerzett tapasztalataival és ismereteivel itt tudja leginkább támogatni a miniszterelnököt abban, hogy Magyarország megújításához vezető közös céljaik megvalósuljanak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite