2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonLendvai: a Fidesz a magán-nyugdíjpénztári tagok 2800 milliárd forintjára hajt

Lendvai: a Fidesz a magán-nyugdíjpénztári tagok 2800 milliárd forintjára hajt


Lendvai IldikóA Fidesz a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag 2.800 milliárd forintját akarja megszerezni, amit a jobb módúakra akar költeni a jövő évi költségvetésben, és ennek alkotmányos akadályait akarja eltávolítani - közölte Lendvai Ildikó (MSZP), az Országgyűlés emberi jogi bizottságának tagja szombaton az MTI-vel.


A politikus közleményében úgy fogalmazott: "szükséges, de nem elégséges, ha a Fidesz meghátrál a pedagógusok, orvosok, kistisztviselők végkielégítésének elkobzása ügyében, (...) ha külső és belső nyomásra némi engedményt tesz, és valamivel kevésbé csinál bohócot az Alkotmánybíróságból".


"A lényeg azonban a Fidesz számára mindig is a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag pénzének megszerzése volt. Ez az, amihez hozzáférni igazán akar, mindig is ennek alkotmányos akadályait akarta eltávolítani. Ez a vágyott zsákmány, ez a hús, a többi csak a szósz" - tette hozzá.


Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz ezt a 2800 milliárd forintot akarja megszerezni, és "bármilyen egyéb engedményre kényszerül, ehhez még ragaszkodik". Az MSZP pedig a hárommillió ember pénzének elrablásában akarja megakadályozni a Fideszt, és csak azt tartja az ellenzéki párt elfogadhatónak, ha a Fidesz ebben is visszakozik.


Lendvai Ildikó szerint "sok mellébeszélés után kiderült, hogy a lenyúlt pénzt soha nem akarják, soha nem tudják visszaadni", a jövő évi költségvetés ugyanis "már el is költi a hárommillió ember pénzét, (...) de nem rájuk, hanem a jobb módúakra". Mint írta, ebből a 2800 milliárd forintból fedezik, hogy "a legjobban kereső tíz százaléknak a felső adókulcs eltörlésével több maradjon a borítékban", hogy csökkenjen a havi hatszázezer forinton felül keresők TB-járuléka, hogy a profit után a tulajdonosok kevesebb adót fizessenek, és hogy jelentősen csökkenjen a tőkejövedelem utáni osztalék adója.


"Elkölti arra, hogy különbséget tehessen gyerek és gyerek között, és jóval több pénzt adhasson a jómódú családoknak, mint a kiskeresetűeknek". Eközben - emlékeztet rá a politikus - a kormány megemelné a munkavállalók által fizetendő járulékokat.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite