2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonLendvai beismerte, hogy hibázott

Lendvai beismerte, hogy hibázott


Az MSZP távozó elnöke nem marasztalta Medgyessy Pétert, de Gyurcsány Ferenc mellett kitartott az őszödi beszéd után, a miniszterelnök távozása azonban meglepte, utána már csak a zilált társaságot próbálta összetartani. Az MSZP-t a többi közt szerinte a korrupciós hullám vitte a mélypontra, és abban hibázott, hogy a kínos fővárosi ügyek után nem indított hadjáratot a sajtóban.

Lendvai Ildikó


Mondjuk úgy, hogy nem marasztaltuk - mondta Lendvai Ildikó a 168 Órának arra a felvetésre, hogy megfúrták-e annak idején Medgyessy Pétert.


Én a koalíció feltétlen híve voltam. Tarthatja árulásnak, de a kockázat nagy volt. A kisebbségi kormányzást senki nem próbálta ki - tette hozzá a távozó pártelnök, aki beszélt arról is: Őszöd után a miniszterelnök maradása mellett volt. Nem hitte, hogy az a pár szó ennyire élesen beleég a köztudatba. Úgy látta, ha Feri (Gyurcsány Ferenc akkor miniszterelnök) akkor visszalép, látványosan eltávolodnak minden reformtól. A lemondás időzítése persze meglepte. Nekem egyetlen feladatom maradt, valahogy összetartani a zilált társaságot - fogalmazott Lendvai.


A baloldali innováció útjai az évezred elejére bedugultak. Az utolsó látványos kísérlet a blairi átalakulás volt. Az MSZP - Gyurcsány ösztönzésére - akkor szállt fel a vonatra, amikor az a végállomásra ért. A bukás másik oka - a pénzügyi válság mellett - a felcsapó korrupciós hullám. Lendvai szerint akkor lobbant lángra a tető, amikor már nem tudták a tüzet megfékezni. Azért optimista, úgy véli, ellenzékben, mélyen kétharmad alatt nem várható, hogy korrupt alakok, karrieristák özönlik el az MSZP-t.


A leköszönő elnök úgy látja: valamiben hibázott. Amikor sorra buktak elő a kínos fővárosi ügyek, egyeztetéssel kísérletezett, nem üzent hadat a sajtóban, pedig ezen a ponton kockáztatni kellett volna.

 

Forrás: 168 óra/HÍR PORT24

 

2010-07-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite