2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Választás 2010Lendvai: tragédia lenne a Jobbik második helyezése

Lendvai: tragédia lenne a Jobbik második helyezése


Lendvai Ildikó"Az MSZP és a szocialista kormányok nem találtak időben elég erős eszközöket a korrupciós lyukak betömésére" - mondta Lendvai Ildikó az MSZP elnöke. A Jobbik második helye nem egyszerűen az MSZP számára volna presztízsveszteség, hanem jelképi erejénél fogva az ország külső és belső életét meghatározó tragédia volna, ezért sem szabad szétaprózni a szavazatokat a demokratikus oldalon állítja Lendvai Ildikó a Népszava szombati számában.


Az MSZP elnöke szerint a Fidesz azért nem mond konkrétumokat, mert politikusai attól tartanak, hogy el kell majd mondaniuk a maguk őszödi beszédét.
Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: "ma az számít, hagyjuk-e felülírni a húsz éve kivívott parlamenti demokráciát, eltűrjük-e a burkolt vagy direkt rendszervisszaváltást. Mert két irányból is veszély fenyeget".


Elismerte, hogy van olyan, amiben a párt nem volt elég erős. "Mindnyájunkat tép, mar, gyötör a korrupciós jelenségek sora" - mondta. Általánosnak tartotta azonban, hogy minden hatalom körül feltűnnek a zavarosban halászók, nincs ettől védve sem fideszes, sem MSZP-s önkormányzat, de az MSZP-nek szavai szerint előbb kellett volna ébrednie. "Az MSZP és a szocialista kormányok nem találtak időben elég erős eszközöket a korrupciós lyukak betömésére" - mondta. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy végül az MSZP volt az, amelyik az utolsó évben törvényjavaslatokat terjesztett be a korrupció ellen, maximálta a közszféra béreit és a "bicskanyitogató végkielégítéseket". "Tudom, későn, és ez hiba" - fűzte hozzá.


Ha végül egy szélsőséges párt lenne a választásokon a második, az véleménye szerint jelképes értelemben már egy másik országot jelente. "Az nem európai ország a szó igazi értelmében" - fogalmazott.
A választási esélyek latolgatásába nem ment bele, annyit mondott az ezt firtató kérdésre: "arra számítok, hogy jobb eredményt tudunk elérni, mint amit a mostani közvélemény-kutatások mutatnak. Arra számítok, hogy valóban többen vagyunk, mint gondolnánk".

2010-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite