2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonLengyel: Orbán megcsinálja a baloldalt

Lengyel: Orbán megcsinálja a baloldalt


A Pénzügykutató Zrt. vezérigazgatója szerint a Fidesznél is beállhat a katasztrofális bizalomvesztés. Szeptember közepére elveszíthet akár 1,2 millió szavazót. Lengyel László mindemellett azt állítja: romos baloldal lesz az ellenállás bázisa, Orbán Viktor fogja megcsinálni őket.

Lengyel László


Ha Orbán Viktor a háromnapos forintválság előtt jön be szürke, a Bajnai-kormányt idéző 29 pontjával, mindenki tudta volna, hogy ki akar egyezni a nemzetközi befektetőkkel, de előtte megpróbálkozott a világforradalommal, s nekiment a falnak. Ez a nemzeti fejbe vertek programja. A csoda elmaradt, a vízen járó eltűnt a víz alatt, s most azt bugyborékolja: így terveztem, nem vagyunk görögök, a hiány nem lehet több 3,8 százaléknál - jelentette ki Lengyel László a 168 Órának adott interjúban.


A Pénzügykutató Zrt. vezérigazgatója képtelenségnek nevezte, hogy a kormány konzervatív rendszert akar bevezetni forradalmi úton. Vagy forradalmár vagyok, és akkor nincs tekintélyelv, jog és erkölcs szentsége, vagy derék, higgadt konzervatív, de a kettő együtt nem megy. A Fidesz híveinek zöme dunántúli, budapesti, nagyvárosi, tekintélyt, tudást, magántulajdont tisztelő, középosztálybeli, rendpárti szavazó. Miért akarnának forradalmat, ha a reform is megviselte őket? - tette fel a kérdést.


A romos baloldal lesz az ellenállás bázisa, Orbán Viktor fogja megcsinálni őket. Vissza fogja nyerni az ellenzék az erejét, A szavazók nem találnak jobbat. Először megtalálják a Jobbikot, majd visszavándorolnak a kormányképes balhoz. A középosztályt, a szakmákat kiábrándítja a Fidesz kormányzóképességének hiánya. Orbán Viktor magában hordozza a végzetét, mert a vezérelvú rendszer Magyarorszégon nem életképes. Duális verzióban sem működött. Gyurcsány és Orbán tudtak győzni, de nem tudtak kormányozni. Bajnai tudott kormányozni, de nem tud győzni. A mindenhez értő, mindent elintéző vezér kötéltáncos, aki előbb-utóbb lezuhan - mondta Lengyel László.


Szerinte a Fidesznél is beállhat a katasztrofális bizalomvesztés. Szeptember közepére elveszíthet akár 1,2 millió szavazót, azokat, akik érdekből álltak mellé. Ezért nem hiszek abban, hogy a szocialista pártnak vége. A kisember évente kétszer pillant rá a kormányára: először áprilisban, aztán ősszel. Akkor tartják az önkormányzati választásokat - tette hozzá.

 


Forrás: 168 óra/HÍR PORT24

2010-06-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite