2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonLevelet kapott a mentelmi bizottság az ügyészségtől Gyurcsány Ferenc ügyében

Levelet kapott a mentelmi bizottság az ügyészségtől Gyurcsány Ferenc ügyében

Az ügyészség válaszolt, de iratokat nem küldött az Országgyűlés mentelmi bizottságának Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ügyével kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc0319

A volt szocialista miniszterelnök Facebook-oldalán azt írta: "Egy hónapja a Mentelmi Bizottság arra kérte az ügyészséget, hogy valamivel támassza alá a velem szemben megfogalmazott gyanút. Most az olvasom, hogy az ügyészségnek ez az egy hónap arra volt elég, hogy visszakérdezett: pontosan mire is kíváncsi a bizottság? Hát ez elég soványka."

Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés miatt tervezi gyanúsítottként kihallgatni az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban, a legfőbb ügyész ezért a mentelmi jogának felfüggesztését kérte. A volt kormányfő korábban jelezte, ő maga is mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől, és az ügy minden, számára elérhető dokumentumát nyilvánosságra hozza.
A parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága május 17-én döntött úgy, hogy további iratokat kér az ügyészségtől. A bizottság elnökének akkori szavai szerint olyan bizonyítékokat kértek be, amelyekre az ügyészség az indítványát alapozta.

Rubovszky György elmondta: kapott egy levelet, annak tartalmát azonban "nem tudja megosztani a nyilvánossággal", a mentelmi bizottság majd kedden dönt a hogyan továbbról.

Az ügyészség válaszolt, iratokat azonban nem küldött - közölte további kérdésre, hozzátéve: mivel a levél a bizottság keddi napirendjének összeállítása után érkezett, a téma nem szerepel a napirendben, de az egyebek kategóriában fel fogja vetni a megvitatását.

 

Forrás : MTI / HÍR PRT 24

 

2011-06-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite