2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLezárult a salgótarjáni VGÜ számvevőszéki ellenőrzése

Lezárult a salgótarjáni VGÜ számvevőszéki ellenőrzése


Lezárult a VGÜ Salgótarjáni Hulladékgazdálkodási és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségét.

Salgótarján

Az ellenőrzés megállapította, hogy az önkormányzat részéről a tulajdonosi joggyakorlás, illetve a társaság vagyongazdálkodása is szabályszerű volt. A társaság számviteli szabályozottságában ugyanakkor kisebb hiányosságokat tárt fel az ellenőrzés. A VGÜ-nél nem felelt meg az előírásoknak az árképzés, továbbá a cég kötelezettségállománya 2014-től a működésre és a közfeladat-ellátásra nézve kockázatot jelentett. Az ÁSZ a társaság ügyvezetőjének négy, Salgótarján polgármesterének pedig egy további javaslatot tett, amelyekre harminc napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az érintetteknek.

Tavaly január óta 60 önkormányzati távhőszolgáltató és hulladékkezelő cég vizsgálatát zárta le az ÁSZ. A salgótarjáni, az esztergomi és a keszthelyi hulladékkezelő, valamint a dunakeszi távhőszolgáltató ellenőrzéséről ma közzétett jelentéseket ismertetve Horváth Margit felügyeleti vezető egyebek mellett elmondta: a lakossági árak meghatározása szempontjából lényeges önköltségszámítás és árképzés egyik társaságnál sem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A törvényben előírt rezsicsökkentést ugyanakkor mind a négy társaság végrehajtotta.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-07-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite