2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonLézerközpont és falusi internet újabb 200 milliárdos forrás

Lézerközpont és falusi internet - újabb 200 milliárdos forrás


Széchenyi IstvánMárcius elsejétől mintegy 200 milliárd forintra lehet beadni újabb pályázatokat vállalkozásfejlesztésre, kutatás-fejlesztésre és az üzleti környezet javítására.


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdasági Operatív Program irányító hatóság főigazgatója elmondta: 100 milliárd forint kifejezetten mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak szól. Siba Ignác hangsúlyozta: a kutatás-fejlesztési rész 190 milliárd forint szabad keretéből 65 milliárd forintot különítenek el a szegedi lézerközpont kialakítására, az így megmaradó 125 milliárd forintból 60 milliárd forintot hirdettek meg március 1-jével a vállalatok komplex technológiájának, valamint a kis- és közepes vállalatok innovációs eredményeinek támogatására.
Szintén keddtől lehet jelentkezni a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésére megjelentetett pályázatra. Az üzleti környezet javítására később jelenik majd meg a kiírás; ebben a kisfalvak szélessávú internet bekapcsolására 12 milliárd forintot szánnak. A hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásának támogatására 3 milliárd forintot különítenek el, valamint 1 milliárd forint jut az üzleti infokommunikáció (sas-központok) kialakításának segítésére.

Siba Ignác hangsúlyozta, hogy az Európai Unió a következő pénzügyi ciklusban, 2014-től a visszatérítendő támogatások arányát növeli támogatáspolitikájában, és erre készülve az Új Széchenyi Hitelprogram mellett bevezették a Kombinált Mikrohitel konstrukciót. Ez utóbbira ugyancsak március 1-jétől pályázhatnak a kisvállalkozások.
A GOP főigazgatója szólt arról is, hogy az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési pályázatai az eddigieknél vállalkozóbarátabbak, amit az is mutat, hogy egyszerűbb eljárási rendet vezettek be, működtetik a projekt partneri rendszert, azaz minden támogatott projektnek egy felelős ügyintézője van, a kifizetéseket pedig felgyorsítják, és 45 naptári napon belül utalják az elfogadott számla összegét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite