2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a bankok áthárítják a lakosságra megnövekedett terheiket

LMP: a bankok áthárítják a lakosságra megnövekedett terheiket


Az LMP véleménye szerint a pénzintézetek át fogják hárítani a lakosságra a "sárgacsekk-adó" és a bankadó miatt megnövekedett terheiket. A párt azt követeli, hogy a kormány legalább az egykulcsos adó végleges bevezetését halassza el, ugyanis ezzel 110 milliárd forintot lehetne spórolni.

bank01


Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Scheiring Gábor és Vágó Gábor azt írja, hogy a Népszabadságban közölt legújabb banki kondíciós listák alapján egyértelművé vált: a bankok az ügyfelekre hárítják a januártól fizetendő tranzakciós illetéket. A lakossági bankoknál januártól emelkednek az átutalási megbízások, a készpénzfelvétel, sőt egyes helyeken a bankkártyás fizetés díjai is.


A "sárgacsekk-adó" újabb kiadást, növekvő terhet jelent az embereknek és a termelő cégeknek - szögezik le. Az LMP szerint a jelen helyzetben a mindennapi pénzforgalom helyett a spekulációt kellene adóztatni. Az Orbán-kormány európai szinten ezt ellenzi, holott éppen azon kellene dolgoznia, hogy ezt minél hamarabb bevezesse, a forrótőkét megregulázza, és el kellene érnie, hogy ennek bevételei a nemzeti költségvetésekbe jussanak - írja a két politikus.


A személyi jövedelemadó rendszerben a félszuper-bruttó kivezetését el kell halasztani, mert ez és a "pazarló presztízsberuházások" felfüggesztése elegendő fedezetet teremtene a sárgacsekk-adó csökkentéséhez, illetve más fontos kiadásokhoz - hangsúlyozzák.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite