2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMájus 1. - LMP: a fiataloknak kell szentelni a munka ünnepét

Május 1. - LMP: a fiataloknak kell szentelni a munka ünnepét


Az LMP szerint a fiataloknak kell szentelni a munka ünnepét; a párt majálisán tartott sajtótájékoztatón Csiba Katalin szóvivő és Szél Bernadett képviselő a fiatalok problémáira igyekezett felhívni a figyelmet.

LMP01

Az LMP úgy látja, hogy a munka ünnepén nincs mit ünnepelni, mert kétéves csúcsra ért a munkanélküliség, a fiatalok 25 százalékának nincs munkája, és egyre többen vándorolnak a megélhetés miatt külföldre - jelentette ki Csiba Katalin. Azzal kell szembesülniük, hogy nagyon alacsony bérekért, de a munkaszerződésükben rögzítettnél jóval hosszabb munkaidőben foglalkoztatják őket - tette hozzá.

Szavai szerint a „cserben hagyott fiatalok" nem tudnak családalapításban és gyermekvállalásban gondolkodni, mert instabil gazdasági és jogi környezetben kell dolgozniuk. Kitért arra is, hogy a hivatalos adatok szerint százezer magyar ment külföldre munkát vállalni, de ez a szám szerinte ennél jóval nagyobb. Hozzátette, nem az az igazi tragédia, hogy ha a fiatalok külföldre mennek, hanem az, hogy nincs olyan környezet, amely vissza tudná csalni őket.

Szél Bernadett is azt hangsúlyozta, hogy a fiatalok nem mernek családot alapítani, mert nincsen biztos munkahelyük, és nem tudják, hogy mi vár rájuk két-három év múlva. Szavai szerint a kormány „rossz lóra tett", amikor a munkavállalói jogok gyengítésével akarta megerősíteni a munkaerőpiacot, mert ez a módszer eddig sehol máshol sem működött.

Kitért arra is, hogy miközben a kormány arra hivatkozik, hogy 2010-hez képest 2011-ben 47 ezer fővel többen dolgoztak, addig a nem támogatott munkahelyek piacán 18 százalékos volt a csökkenés.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite