2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a Fidesz javaslatának milliók isszák meg a levét

LMP: a Fidesz javaslatának milliók isszák meg a levét


Az LMP szerint a Lázár János által pénteken bejelentett javaslat a „gazdasági ámokfutás egy újabb lépése", amely csak pár tízezer embernek nyújtana segítséget, miközben milliók isszák meg a levét - véleményezte a Fidesznek a devizahitelek csökkentett árfolyamon történő végtörlesztéséről szóló elképzelését Vágó Gábor.

Vágó Gábor001


A párt szóvivője azt mondta, hogy a kormányzat gazdasági kérdésekben tanúsított felelőtlensége tovább növeli a magyar piacok bizonytalanságát, ugyanis az ilyen bejelentésekkel nem csak a devizahitelesek helyzetét nehezítik tovább, de a magyar gazdaság egészét teszik kockára. A javaslat nem old meg semmit, csupán a legtehetősebb tízezrek számára nyújthat mentőövet, miközben a csomag árát a devizahitelesekkel és a bankbetétesekkel fizettetik meg - szögezte le a politikus.


Hangsúlyozta, hogy ha a pénzintézeteknek kell állniuk az elképzelés költségeit, akkor ezt az összeget az államnak hamarosan bankkonszolidációra kell költenie, mert a lépés bankválságot okoz, ami a magyar gazdaság alapjait is megrengetheti. Pártja korábbi javaslatát megismételve azt kérte, hogy az állam és az önkormányzatok részvételével hozzanak létre egy ingatlanalapot a lejárt tartozású hiteleseknek. Megjegyezte, hogy az augusztusban benyújtott határozati javaslat a hiteleiket még törlesztők számára is havi tíz-húsz ezer forintnyi könnyebbséget jelentene.


Saját elképzelésükre visszautalva emlékeztetett arra, hogy bevezetnék a kamatplafont, a védett számla intézményét, a követelési maximumot, a magáncsődöt, miközben szigorúan szabályoznák a végrehajtás és a követelés kérdéskörét. Végül kijelentette, hogy az LMP újra készen áll arra, hogy tárgyaljanak az általuk készített csomagról.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite