2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Fidesz-közeli közgazdászok szerint is életképtelen a kormány gazdaságpolitikája

LMP: Fidesz-közeli közgazdászok szerint is életképtelen a kormány gazdaságpolitikája


Az LMP szerint a kabinetnek jól felfogott érdeke, hogy figyelembe vegye azoknak "a Fidesz-holdudvarhoz" tartozó közgazdászoknak a véleményét, akik "éles kritikával illetik, sőt egyenesen életképtelennek ítélik a kormány gazdaságpolitikáját".

Vágó Gábor001


Vágó Gábor, az LMP szóvivője, országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt, a párt választmányi tagja, fejlesztéspolitikai szakszóvivő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében idézi Mellár Tamás közgazdásznak, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnökének a Magyar Nemzetben megjelent pénteki írását a kormány által alkalmazott gazdaságpolitikáról, miszerint az megbukott.


Ad hoc, szakmailag igazolhatatlan döntésekről, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megvalósíthatatlan elképzeléseiről nyilatkozott a napokban Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is, korábban pedig Bod Péter Ákos volt jegybankelnök és Széles Gábor vállalkozó "kongatta meg a vészharangot" - sorolta a két ellenzéki politikus, hozzátéve: pártjuk korábban is határozottan állította, hogy a jobb módúaknak nyújtott adócsökkentés nem fogja felpörgetni a gazdaságot.


Az LMP szerint "a kormánynak ideje lenne leszállni a magas lóról, és belátni, hogy azonnali irányváltásra van szükség". A párt bízik abban, hogy a kabinet az államháztartás és a gazdaság összeomlásának elkerülése érdekében hajlandó lesz tárgyalásokat kezdeni a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról - közölte Vágó Gábor és Szabó Zsolt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite