2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a jómódúak támogatását szolgálja a kormány gazdaságpolitikája

LMP: a jómódúak támogatását szolgálja a kormány gazdaságpolitikája


Az LMP szerint a kormány "unortodox" gazdaságpolitikájának célja nem az ország felzárkóztatása, hanem a jómódúak támogatása.

Vágó Gábor001


Vágó Gábor országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint a költségvetés személyi jövedelemadóból származó bevétele tavaly 400 milliárd forinttal volt kevesebb, mint az előző évben. A kiesés oka az egykulcsos adó, ami gyermekkedvezmény nélkül is 250 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen, ennyivel támogatta válság idején a kormány a jól keresőket - közölte az ellenzéki politikus, megjegyezve: ennyi, azaz 250 milliárd forint bevételt hoz összesen a bankadó és az ágazati különadók fele.


Ehhez jön a végtörlesztés, amit szintén csak a jobb módú, tartalékkal rendelkező hitelesek tudtak igénybe venni. "Azaz a kormány azon intézkedései, ami miatt összeveszett a fél világgal és a csőd szélre juttatta az országot, semmi mást nem szolgáltak, mint a felső középosztály feltőkésítését" - írta Vágó Gábor.


Hozzátette, az LMP kíváncsian várja, hogy Matolcsy György csütörtöki költségvetési bizottsági meghallgatásán hogyan magyarázza mindezt, és hogy a tények ismeretében hajlandó-e felülbírálni eddigi gazdaságpolitikáját. Az LMP továbbra is azt sürgeti, hogy a kormány vonja vissza az egykulcsos adórendszert, és dolgozzon ki egy igazságos, a munkahelyteremtést, a közszolgáltatások fenntartását és a fenntarthatóságot valóban szolgáló szisztémát - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite